Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τραμπ σε Ερντογάν: ''Bρείτε τα με την Ελλάδα στην Α. Μεσόγειο''!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος και ο ηγέτης της γειτονικής μας χώρας, συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, δίχως ο Λευκός Οίκος να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου, Τζαντ Ντιρι, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη».
Παράλληλα Τραμπ και Ερντογάν «συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Ντόναλντ Τραμπ «τόνισε την ανάγκη Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».   
Tι εννοεί όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος με το να επιλύσουμε τις διαφορές; Στο τηλεφώνημα δεν υπήρχε καμία καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από την μία και από την άλλη όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ δεν θέλουν σύγκρουση στην Α. Μεσόγειο.
Άρα το σενάριο που ''παίζει'' για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο πλησιάζει και περισσότερο. Αυτό θέλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ και η χώρα μας θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα!
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου