Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Έτσι θέλουν να αντιμετωπίσουν οι νατοϊκοί τον Πούτιν – Πεδίο μάχης η Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ).

 Για έναν πόλεμο δίχως αύριο ετοιμάζονται οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Παρά τον ερχομό στην εξουσία της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ μέσω του Τραμπ, το ΝΑΤΟ ποτέ δεν έπαψε να συγκεντρώνει στρατεύματα απέναντι στη «ρωσική απειλή»

Θυμίζουμε πως από την εποχή Ομπάμα ο όγκος των νατοϊκών στρατευμάτων έχει πολλπλασιαστεί κάνοντας την Ανατολική Ευρώπη να μοιάζει με μελλοντικό θέατρο μαχών.
Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά το ΝΑΤΟ βάζει σε λειτουργία το μεγαλόπνοο σχέδιό του για διεξαγωγή ευρείας κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων σε μία ακτίνα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών, το ΝΑΤΟ επανέφερε το πυραυλικό σύστημα «Avengers» (Εκδικητές) με βλήματα FIM-92 Stinger και ειδικούς αισθητήρες όπως το σύστημα FLIR.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι «εκδηκητές» χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον αμερικανικό στρατό το 1990, αλλά τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι είχαν αποσυρθεί.
Η επαναφορά του συστήματος αυτού ως απάντηση στην «ρωσική απειλή» αποτελεί μία προσπάθεια να καλυφθεί το κενό στις ικανότητες αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας κατά μήκος της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης.

Η απάντηση στο «απόλυτο ρωσικό όπλο»;
Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η Μόσχα γνωστοποίησε την ενεργοποίηση του «απόλυτου ρωσικού όπλου» .

Ο λόγος για τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους της Avangard, ένα από τα νέα όπλα που ανέπτυξε η Μόσχα και σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «πρακτικά αόρατα».
Το σύστημα αυτό αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς πυραύλων ικανών, σύμφωνα με τη Μόσχα, να πλήξουν έναν στόχο σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να διαπεράσουν οποιαδήποτε υπάρχουσα αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που έχει αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

Η πρώτη ενέργεια λοιπόν του ΝΑΤΟ (και σίγουρα όχι τυχαία) ήταν η επαναφορά των «Αvengers», με επίκεντρο την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το κοντινό μέλλον, καθώς η κούρσα των πολεμικών προετοιμασιών εξελίσσεται κάθε μέρα, δίχως κανείς να μπορεί να προβλέψει κάποια αποκλιμάκωση.
Το σίγουρο είναι πως η ευρωπαϊκή ήπειρος θα αποτελέσει ίσως το μεγαλύτερο «θέατρο μαχών» όπου θα δούμε όλα αυτά τα οπλικά συστήματα να χρησιμοποιούνται τόσο από τη Ρωσία όσο και από το ΝΑΤΟ. 
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου