Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ερντογάν θα στείλει Τουρκμένους στη Λιβύη να υπερασπιστούν την Τρίπολη.

Τζιχαντιστές Τουρκμένους της Συρίας, που υπηρετούν ως άτακτες παραστρατιωτικές μονάδες του τουρκικού στρατού κατοχής στη βόρεια Συρία, σχεδιάζει να στείλει -μεταξύ άλλων τζιχαντιστών- στη Λιβύη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει ο Ahmed Aboudouh στον «Independent».Ο Ερντογάν θα στείλει Τουρκμένους στη Λιβύη να υπερασπιστούν την Τρίπολη

Αυτοί θα αναπτυχθούν παράλληλα με τα τουρκικά στρατεύματα και τις ναυτικές δυνάμεις που σχεδιάζει να στείλει ο Ερντογάν στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Ο ίδιος αρθρογράφος τονίζει ότι η ανάπτυξη τζιχαντιστών της Φαϊλάκ Αλ Σαμ στη Λιβύη, που μεταφέρονται από το Σάββατο αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Τρίπολη, φανερώνουν και τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
«Αυτοί οι μισθοφόροι δεν είναι μαχητές της ελευθερίας», τονίζει ο αρθρογράφος.

Ποιοι είναι οι Τουρκμένοι.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν νομάδες.
Όταν διαμελίστηκε πριν ένα αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία οι Τουρκμένοι έμειναν εκτός των συνόρων της Τουρκίας.
Η Τουρκία τους θεωρεί μειονότητά της και τους υποστηρίζει με στόχο σε πρώτη φάση να αποσχιστούν από τη Συρία και το Ιράκ και σε δεύτερη να ενωθούν με την Τουρκία εκπληρώνοντας τον «Όρκο του Έθνους».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου