Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Ξεκινούν το 2020 οι πρώτες δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500.

Οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500 θα ξεκινήσουν εντός του ερχόμενου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.Εκτόξευση πυραύλου σε άσκηση
Το 2020 θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούτσκο.
Οι παραδόσεις του νέου πυραυλικού συστήματος θα ξεκινήσουν το 2025.
«Το επόμενο έτος προβλέπεται η έναρξη προκαταρκτικών δοκιμών του συστήματος S-500, του οποίου το πρώτο μοντέλο παραγωγής προβλέπεται να παραδοθεί το 2025», δήλωσε ο κ. Κριβορούτσκο.
Οι τεχνικές προδιαγραφές των S-500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, αν και πληροφορίες εμφανίζουν το σύστημα αεράμυνας να είναι σε θέση να καταστρέφει στόχους σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων και να εντοπίζει και να χτυπά μέχρι 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες έως 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (ισοδύναμο περίπου των 20 Mach).
Μεταξύ των στόχων μπορεί να είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.
Η παραγωγή του συστήματος ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ υποβάλλεται σε δοκιμές από τον στρατό και η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όπως έχει ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσέμεζοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις αρχίσει η παραγωγή του S-500, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι να εξοπλιστεί ο ρωσικός στρατός.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου