Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

"Σωτήρας" η θάλασσα για μια ακόμα φορά!Έβγαλε τους Χανιώτες στους δρόμους ο σεισμός των 6 Ρίχτερ | Photos.Τι είπε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος για το σεισμό που ταρακούνησε τα Χανιά.Σεισμός: Έκλεισε προληπτικά το λύκειο Κισσάμου – Μικρές υλικές ζημιές.

"Λειτουργούμε προληπτικά" τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, μετά τα 6,1 Ρίχτερ και επισημαίνει ότι "δεν χρειάζεται να τρομοκρατείται ο κόσμος"."Σωτήρας" η θάλασσα για μια ακόμα φορά!
 Του Αντώνη Παντινάκη.
"Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ανά πέντε λεπτά έχουμε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τον κόσμο. Λειτουργούμε πιο πολύ προληπτικά αυτή τη στιγμή" υπογραμμίζει στο cretalive, μετά την ισχυρή δόνηση των 6,1 Ρίχτερ o Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Κουρουπάκης, επισημαίνοντας ότι ως τώρα οι μόνες ζημιές που μας έχουν αναφερθεί είναι στο κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Χανίων, όπου είχαμε πτώση σοβάδων".
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουρουπάκης, από "το πρώτο δευτερόλεπτο" του ισχυρού σεισμού που χτύπησε την Κρήτη, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης βρέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειαρχης "ανά πέντε λεπτά", όπως δήλωσε, έχει επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Όλες οι κινήσεις που γίνονται μέχρι στιγμής είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. "Δεν χρειάζεται να τρομοκρατούμε τον κόσμο" δήλωσε ο ίδιος στο Cretalive. Όπως μας είπε, οι μόνες ζημιές που του έχουν αναφερθεί ήταν στην Οικονομική Εφορία Χανίων, όπου "είχαμε πτώση σοβαδων".
Να σημειωθεί ότι τα πρώτα λεπτά μετά τη δόνηση, όπως ήταν φυσικό, πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν σε ανοιχτούς χώρους, κυρίως σε περιοχές των Χανίων.
cretalive.gr

Έβγαλε τους Χανιώτες στους δρόμους ο σεισμός των 6 Ρίχτερ | Photos.


Πανικός επικράτησε στα Χανιά εξαιτίας του σεισμού που με τα έξι Ρίχτερ, ταρακούνησε ολόκληρο το νομό.
Ο κόσμος όπως ήταν λογικό ξεχύθηκε στους δρόμους, είτε από σπίτια, είτε από χώρους εργασίας όπως η εφορία, τα δικαστήρια και οι τράπεζες, τα διάφορα καταστήματα και φυσικά στα σχολεία.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από σχολεία των Χανίων, όπου οι μαθητές λειτούργησαν μετά τον σεισμό βγήκαν στο προαύλιο.
Προς το παρών πάντως οι υπηρεσίες έχουν τεθεί επί ποδός προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμβεί ζημιές, σε ποιες περιοχές και ποιο το μέγεθος τους.
zarpanews.gr

Τι είπε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος για το σεισμό που ταρακούνησε τα Χανιά.


Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν είχε αυτός που έγινε πριν λίγο στα Χανιά (δείτε ΕΔΩ), όπως επισήμανε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος , μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παππά στον SUPER FM 89.6.
Ξεκαθάρισε, ακόμη, οτι αυτή τη στιγμή γίνεται ακόμα επεξεργασία των δεδομένων για μια πιο πλήρη εικόνα γύρω από τη σεισμική ακολουθία.
Όπως επισήμανε, δεν είναι έκπληξη το μέγεθος των 6 ρίχτερ, ως αποτέλεσμα της γεωφυσικής δομής του ελληνικού χώρου και του συγκεκριμένου σεισμογόνου χώρου ανάμεσα στα Χανιά και τα Κύθηρα. Προσοχή χρειάζεται τις επόμενες ώρες για τη μετασεισμική ακολουθία.
Έκλεισε σχολιάζοντας:
«Είναι προφανές οτι ο θαλάσσιος χώρος προστατεύει κατά το μέτρο του δυνατού, το τελικό εστιακό βάθος θα κρίνει αν θα είμαστε επιφυλακτικοί ή καθησυχαστικοί με τους μετασεισμούς.»

zarpanews.gr

Σεισμός: Έκλεισε προληπτικά το λύκειο Κισσάμου – Μικρές υλικές ζημιές.


sismos


Μικρές υλικές ζημιές έχουν υποστεί παλιά κτίρια στην περιοχή της Κισσάμου καθώς και το λύκειο της περιοχής και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου για προληπτικούς κυρίως λόγους.
“Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να έχουμε αποτίμηση του τι έγινε με τον σεισμό, έχουν αναφερθεί ζημιές, πτώση σοβάδων, ειδικά στο λύκειο Κισσάμου που στεγάζεται το γενικό και το επαγγελματικό λύκειο. Έχουν πέσει κάποιοι σοβάδες και σε κάποια χωριά έχουν σημειωθεί ζημιές σε κάποια ερειπωμένα κτίρια”, σημείωσε ο κ. Μυλωνάκης και πρόσθεσε:
“Έβγαλα απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Για πρόληψη έκλεισαν τα σχολεία”.
Την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, που βρίσκονται σε κομβικά σημεία έτοιμες για να επέμβουν όπου χρειαστεί.
cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου