Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Γενικεύεται ο πόλεμος: Τώρα οι Τούρκοι μάχονται με τους Σύρους.

«Σφοδρές μάχες» διεξάγονται σήμερα στη βόρεια Συρία ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και αυτές της Τουρκίας, για πρώτη φορά από τις 9 Οκτωβρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στη μεθοριακή ζώνη, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Οι δυνάμεις της Άγκυρας έβαλαν στόχο με πυρά πυροβολικού τα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος και «μάχες με πολυβόλα» διεξάγονταν το πρωί κοντά στο χωριό Αλ-Ασαντίγια, κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο αναφέρει πως πρόκειται για τις «πρώτες μάχες» ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα μετά την έναρξη της επίθεσης της Άγκυρας για την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη.
Σύμφωνα με το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έξι Σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.
Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ ενίσχυσε τα κουρδικά προπύργια των Κούρδων στη Βόρεια Συρία μετά την έναρξη της επίθεσης της Τουρκίας στις 9 Οκτωβρίου. Παρά την υπογραφή της συμφωνίας Πούτιν-Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός ώστε να επιτραπεί η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών, η εκεχειρία έληξε σήμερα στις 3 το απόγευμα.
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί κατά των Σύρων και Κούρδων μαχητών στις συγκεκριμένες περιοχές μετά την λήξη της εκεχειρίας. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσυρθεί όλες οι κουρδικές δυνάμεις από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου