Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Μόσχα και Άγκυρα αναφέρουν παραβιάσεις της εκεχειρίας στην Συρία.

Η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας - Τουρκίας για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία κατέγραψε 14 παραβιάσεις στην Συρία κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά κατέγραψε 17 παραβιάσεις, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 
“Η ρωσική πλευρά στην κοινή επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας που παρακολουθεί ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας, κατέγραψε 14 περιπτώσεις πυροβολισμών στις [συριακές] επαρχίες. Στην Λατάκια (5) στο Χαλέπι (3) στο Ιντλίμπ (3) στην Χάμα (3). Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 17 περιπτώσεις πυροβολισμών. Στο Χαλέπι (6) στο Ιντλίμπ (6) στην Χάμα (4) και στην Λατάκια (1),” σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών και Επιτήρησης της Μετανάστευσης, στο ρωσικό ΥΠΑΜ.
 
Υπενθυμίζεται πως οι Πούτιν και Ερντογάν έφτασαν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις στο Σότσι την Τρίτη. Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας αποφάσισαν να τεθεί νέα εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία για 150 ώρες, η οποία ξεκίνησε να ισχύει από την Τετάρτη, 23 του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου