Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Προκαλούν οι Αλβανοί ανήμερα της εθνικής μας επετείου: Αδιανόητο αυτό που έκαναν στους γονείς του Κατσίφα (BINTEO).

 Με μνημόσυνα και καταθέσεις στεφανιών στα στρατιωτικά νεκροταφεία, της Κλεισούρας και των Βουλιαράτων,
όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι Έλληνες στρατιώτες, πεσόντες στο αλβανικό μέτωπο κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, ο ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε σήμερα την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκτέλεση του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά της πάνοπλης αλβανικής αστυνομίας, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του τέλεσαν σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στο σημείο όπου εκτελέστηκε.

Εν συνεχεία, καθώς τελείωσε η επίσημη εκδήλωση στο στρατιωτικό νεκροταφείο, οι γονείς του θέλησαν να εισέλθουν στο χώρο της τελετής, ενώ είχαν μαζί τους και ένα πανό που έγραφε «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και είχε τη φωτογραφία του 35χρονου εθνομάρτυρα.
Τότε η αλβανική αστυνομία τους πήρε με τη βία το πανό και το έβαλε μέσα σε ένα αμάξι το οποίο αμέσως αποχώρησε. Ακόμη και νεκρό οι Αλβανοί φοβούνται τον Κωνσταντίνο! Κατόπιν, οι συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν για  την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κατσίφα αλλά και για το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά οι αλβανικές αρχές δεν έχουν  δημοσιοποιήσει την  επίσημη  δικογραφία. Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο ομογενής, άναψε ένα κερί και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών.
Για την ιστορία, να πούμε ότι στα  πέριξ των δυο νεκροταφείων βουνά έγιναν οι φονικότερες μάχες και έπεσε ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων πεσόντων στο σύνολο των 8.400 στο αλβανικό μέτωπο.
(φώτο: Eurokinissi)
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου