Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΕΟΦ ανακαλεί όλες τις παρτίδες του ZANTAC και γενόσημου φαρμάκου.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί όλες τις παρτίδες του ZANTAC και του γενόσημου φαρμάκου RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB καθώς το πιστοποιητικό καταλληλότητας της ουσίας ρανιτιδίνης έχει ανασταλεί.Φάρμακα
Στην ανάκληση όλων των παρτίδων του ZANTAC και του γενόσημου φαρμάκου RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB προχώρησε ο ΕΟΦ, την Τετάρτη.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έχει βάλει στο «στόχαστρο» τη φαρμακευτική ουσία ρανιτιδίνη καθώς έχει ανασταλεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας γι’ αυτή.

Ανάκληση του ZANTAC από τον ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε όλες τις παρτίδες του ZANTAC, «κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη», όπως ανακοίνωσε.
Η εταιρεία GLAXOSMITHKLINE είχε άλλωστε προχωρήσει σε εθελοντική ανάκληση για το ZANTAC, ακόμη και στην περίπτωση παρτίδων από άλλον παραγωγό δραστικής ουσίας (Dr. Reddy’s Limited), όπως τονίζεται.
Ο ΕΟΦ δημοσιεύει αναλυτικό πίνακα με όλες τις παρτίδες του ZANTAC που ανακαλούνται. Πρόκειται για παρτίδες των εξής φαρμάκων:
  • ZANTAC EF.TAB 150MG/TAB
  • ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB
  • ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP

Ανάκληση του γενοσήμου RANITIDINE/MYLAN

Πέραν του ZANTAC, ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση κι όλων των παρτίδων του γενοσήμου RANTIDINE/MYLAN 150MG F.C. TAB κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας για τη ρανιτιδίνη.
Οι παρτίδες του RANTIDINE/MYLAN που ανακαλούνται είναι οι εξής:
  • K110115A με ημερομηνία λήξης 9/2019
  • K110116A με ημερομηνία λήξης 3/2019
  • K110216A με ημερομηνία λήξης 5/2019
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο η Novartis είχε ανακοινώσει πως σταματά τη διανομή του φαρμάκου για το στομάχι, Zantac, μετά τον εντοπισμό μολυσματικών στοιχείων.
Είχε προηγηθεί έρευνα των αρμόδιων Αρχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την παρουσία του συστατικού N-nitrosodimethylamine (NDMA) σε φάρμακα ρανιτιδίνης.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου