Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Αρχηγός Ιρανικού Στρατού: «Το Ιράν διαθέτει όπλα που ο κόσμος δεν γνωρίζει».

Στον απόηχο της αποκάλυψης του νέου πυραυλικού συστήματος Bavar 373, οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν προειδοποιούν πως ο κόσμος δεν έχει δει όλη τη δύναμη που κρύβει ο ιρανικός στρατός. Μουσάβι Bavar 373

«Διαθέτουμε νέα, εξελιγμένα και θανατηφόρα όπλα υπεύθυνα για την άμυνα του κράτους μας, ειδικά κατασκευασμένα για να αντιμετωπίζουν εναέριες απειλές» , δηλώνει ο στρατηγός Μουσάβι, αρχηγός του Ιρανικού στρατού και συνεχίζει «τα περισσότερα τα έχουμε αποκαλύψει, αλλά είναι πολλά που κρατάμε κρυφά, δεν θέλουμε να γνωρίζει τα πάντα ο εχθρός. Αν θέλουν να μας δοκιμάσουν θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο στρατηγός από την Τεχεράνη τη Δευτέρα, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σε μια έκθεση αμυντικών βιομηχανιών.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν εξήγησε πως οι ειδικοί παρακολουθούν με προσοχή όλες τις παγκόσμιες εξελίξεις στα πυραυλικά συστήματα και φροντίζουν το Ιράν να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Περιέγραψε το όπλο Bavar 373 ως «ισχυρό όπλο που οχυρώνει το κράτος μας».
Το Ιράν έχει αναπτύξει μεγάλη τοπική βιομηχανία όπλων καθώς, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί, δεν μπορεί να εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλες χώρες.

Bavar 373

Το Ιράν παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη ένα ιρανικής κατασκευής, μεγάλου βεληνεκούς, κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους- αέρος, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την τελετή αποκαλυπτηρίων του συστήματος Bavar-373, στην οποία παρέστη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, το οποίο σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα είναι ανταγωνιστικό του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300.
Η παρουσίαση του Bavar- 373 πραγματοποιήθηκε την Ημέρα Βιομηχανίας Εθνικής Άμυνας. Το Ιράν έχει αναπτύξει μεγάλη τοπική βιομηχανία όπλων καθώς, λόγω των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί, δεν μπορεί να εισάγει στρατιωτικό εξοπλισμό από άλλες χώρες.
Ο Αρχηγός του Ιράν επισήμανε πως το νέο όπλο «είναι πολύ πιο ισχυρό από το ρωσικό S-300 και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσαν να συγκριθούν με το S-400».

Πηγή: FarsNews
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου