Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Σχέδιο της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους.

 ΣΧΟΛΙΟ :Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέτρεπαι να τηρούμε την αργία της Κυριακής που ανήκει στο Θεό και στην οικογένεια.Τώρα πάνε να ισοπεδωθούν όλα.Μήπως από πίσω κρύβεται η 7ήμερη εργασία;
Στόχος είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες καθώς και να εκπονηθεί σχετική μελέτη για να λειτουργούν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους .Σχέδιο της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους
Πρωτοβουλία για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος του υπουργού είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες καθώς και να εκπονηθεί σχετική μελέτη.
Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει μέχρι τώρα προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές:
  1. Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
  2. Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρες των Χριστουγέννων.
  3. Την Κυριακή των Βαΐων.
  4. Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με την περίπτωση β' της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του παρόντος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν περαιτέρω αλλά ακόμη και η πλήρης απελευθέρωση του ανοίγματος των επιχειρήσεων λιάνικης πώλησης αγαθών τις Κυριακές.
Στον αντίποδα, πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο μεγάλων αλυσίδων όσο και μικρότερων επιχειρήσεων για το περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων με το επιχείρημα πως ακόμη και με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία έξι χρόνια, η αγορά δεν έχει κερδίσει πολλά πράγματα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου