Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Σαφή προειδοποίηση από το Ιράν: Οι ενέργειες του Ισραήλ έχουν συνέπειες.

Οι ιρανικές προειδοποιήσεις επέρχονται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ. Προηγήθηκε η αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στα περίχωρα της Δαμασκού.Σημαία του Ιράν σε δρόμο στην Τεχεράνη
 Σαφή προειδοποίηση στο Ισραήλ έστειλε το Ιράν, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα περίχωρα της Δαμασκού, αλλά και τη συντριβή δύο – φερόμενων - ισραηλινών drones στον Λίβανο.
Οι ιρανικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι το Τελ Αβίβ θα πρέπει να καταλάβει ότι οι τελευταίες επιθέσεις στην περιοχή, θα έχουν συνέπειες, καθώς Ιράκ, Συρία και Λίβανος έχουν δικαίωμα στην αυτο-άμυνα.
«Το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει τις συνέπειες των επιθετικών του ενεργειών και ότι αυτές έχουν ένα τίμημα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης.
Την Κυριακή, το Ισραήλ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή αεροπορικών επιθέσεων σε υποτιθέμενους «ιρανικούς στόχους» στη Συρία, με στόχο την αποτροπή του ενδεχόμενου επίθεσης με drone στο ιουδαϊκό κράτος.
«Το Ιράν δεν έχει παντού ασυλία. Οι δυνάμεις μας επιχειρούν σε κάθε τομέα εναντίον της ιρανικής επιθετικότητας. Έχω δώσει οδηγία οι δυνάμεις μας να προετοιμάζονται για κάθε σενάριο. Θα συνεχίσουμε τις αποφασιστικές και υπεύθυνες ενέργειες εναντίον του Ιράν για την ασφάλεια του Ισραήλ» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Πάντως, αξιωματούχος της Τεχεράνης διέψευσε ότι ιρανικές δυνάμεις επλήγησαν στη Συρία από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Ταυτόχρονα, δύο φερόμενα ισραηλινά drones κατέπεσαν κοντά στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, με το πρώτο να εκρήγνυται στον αέρα, προκαλώντας ζημιές σε ιατρικό κέντρο της Χεζμπολάχ, στα προάστια του Λιβάνου.
Ο πρωθυπουργός της χώρας έσπευσε να επικρίνει το Τελ Αβίβ, κάνοντας λόγο για «απειλή στην περιφερειακή σταθερότητα» και παραβίαση του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου