Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

«Μυστική» επίσκεψη του Υφυπουργού Άμυνας σε Γιάννινα και σύνορα!

 Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή στο Νομό Ιωαννίνων. Πρόκειται για την πρώτη υπουργική επίσκεψη στην περιοχή μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου η οποία κρατήθηκε ουσιαστικά και μυστική, μάλλον λόγω κακού συντονισμού ή νοοτροπίας και όχι για άλλες σκοπιμότητες. Την επίσκεψη του Υφυπουργού δεν γνώριζαν ούτε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό, ούτε η ΝΟΔΕ, αλλά ούτε και οι θεσμοθετημένοι φορείς της πόλης. Έτσι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ένα εικοσιτετράωρο μετά άφησε όλους έκπληκτους!

Από την ανακοίνωση που συνοδεύεται από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό έγινε γνωστό ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, τα συνοριακά φυλάκια σε Δρυμάδες και Μολυβδοσκέπαστη καθώς επίσης και την Κόνιτσα.
Στο Στρατηγείο της Ταξιαρχίας μετά τη σύντομη ενημέρωσή του, μίλησε στα στελέχη του Επιτελείου του Σχηματισμού και στους Διοικητές των Μονάδων που υπάγονται στην Ταξιαρχία.
Συνεχάρη και ευχαρίστησε τη Διοίκηση, το Επιτελείο και το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Φρουρά, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν σε έναν τομέα ευθύνης με πολύ μεγάλη έκταση και δυσκολία προσέγγισης λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Υπογράμμισε την υπερηφάνεια που πρέπει να νιώθουν, καθώς και την ευθύνη που φέρουν, για την επιτήρηση αυτής της ιδιαίτερης και ευαίσθητης ακριτικής περιοχής της πατρίδας μας.
Τόνισε την ανάγκη για νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης, εξετάζοντας και επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.
Κάλεσε τις Διοικήσεις να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν την απειλή στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς επίσης και τα κομβικά σημεία που με την επέμβασή τους σε αυτά, θα επιταχύνουν και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Σχηματισμού και των Μονάδων.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις στα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΔΡΥΜΑΔΩΝ» και «ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΟΥ», στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία και γευμάτισε στην έδρα του τελευταίου φυλακίου.
Συνομίλησε με το προσωπικό που τα επανδρώνει, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις συνοριακές αραιοκατοικημένες περιοχές της πατρίδας μας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον νυν Δήμαρχο Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και τον νεοεκλεγέντα, Νικόλαο Εξάρχου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Κόνιτσα, όπου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του ομώνυμου Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου