Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ξεκινάει νέος μεγάλος πόλεμος στη Μ Ανατολή; το Ισραήλ εκκένωσε δυνάμεις του από τα σύνορα με Λίβανο και έκλεισε τον εναέριο του στην μεθόριο….

 Tύμπανα πολέμου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του σε βάθος 6χλμ από τα σύνορα του με τη γειτονική χώρα. Η Τσαχάλ ολοσχερώς αποσύρθηκε από το χωριό Ghajar και οι δυνάμεις της υποχώρησαν 7χλμ προς Dafna και Dan. Οι ισραηλινές δυνάμεις επίσης εκκένωσαν checkpoints τους έναντι της πόλης Maroun al-Ras.Εικόνα

Σύμφωνα με το Al-Manar ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει την περιοχή Avivim και τους κοντινούς δρόμους στα σύνορα του Λιβάνου μεταξύ Maroun Al-Ras και Aitaroun.Εικόνα

Το Ισραήλ είτε αναδιπλώνεται σε κίνηση τακτικής για να επιτεθεί είτε αποσύρει δυνάμεις του από την α΄γραμμή αντιπαράθεσης αφού φοβάται τα προαναγγελθέντα κι αναμενόμενα αντίποινα της Hezbollah ή και του Λιβάνου για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε με drones καμικάζι το Σαββατοκύριακο σε Βηρυτό και Κοιλάδα Beqaa.Εικόνα
To Iσραήλ προειδοποίησε ότι σ΄ενδεχόμενο χτύπημα της Hezbollah θα επιφέρει θανατηφόρο χτύπημα στο Λίβανο. To no 2 της Hezbollah o Naim Qassem δήλωσε ωστόσο ότι « αποκλείει κάθε πολιμικό κλίμα « , μεταφέρει η εφημερίδα Asharq al-Awsat. »Αποκλείω ότι η ατμόσφαιρα είναι ενός πολέμου αυτή είναι μια απάντηση σε μια επίθεση  » τόνισε ο Sheikh Naim Qassem στο RT.
H Tσαχάλ πιστεύει πως η Hezbollah θ΄αποπειραθεί να επιτεθεί σε στρατιώτες ή σε στρατιωτική εγκατάσταση αλλά όχι σε πολίτες σύμφωνα με ανακοινωθέν της Δευτέρας στο Κανάλι 12.Ο ισραηλινός στρατός είναι σε συναγερμό στο βορρά. « Η ισραηλινή απάντηση σε μια επίθεση θα είναι δυσανάλογη « ,δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Για το reseauinternational 28/8/19 ο στρατός του Λιβάνου δεν είναι σε θέση ν΄αντιπαρατεθεί στην ισραηλινή ισχύ. Ο πρωθυπουργός Hariri είναι άνθρωπος των ΗΠΑ και της Σ Αραβίας οπότε ελεγχόμενος. »Ο Λίβανος είναι τόσο κατακερματισμένος από χρώμα, θρησκεία, κοινωνικό statut (οξυμένες κοινωνικές αντιθέσεις) που δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιος….. Η Hezbollah είναι ο μόνος θεσμός που νοιάζεται για το βιοτικό επίπεδο του λαού του Λιβάνου, η μόνη δύναμη έτοιμη να υπερασπιστεί τη χώρα κατά των ξένων επεμβάσεων. Iσραήλ και Δύση το γνωρίζουν. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστρέψουν τη Hezbollah » αναφέρει το ίδιο μέσο.
UPDATE To βράδυ της Τετάρτης ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως έβαλε κατά εχθρικού αναγνωριστικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριο χώρο του. Πρόκειται για ισραηλινό αναγνωριστικό drone.To drone πετούσε πάνω από την al-Adaisseh στο νότο της χώρας.Είναι η α΄φορά που ο λιβανέζικος στρατός αντιδρά στην κατ΄εξακολούθηση και σε ημερήσια βάση παραβίαση του εναέριου χώρου του από την ισραηλινή αεροπορία (μαχητικά,drones,κατασκοπευτικά).
Ο στρατός Λιβάνου στόχευσε 2 ισραηλινά drones που παραβίασαν τα σύνορα της χώρας και πετούσαν κοντά στο χωριό Adaisseh (Νότος), ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο NNA.
«Ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ σε 2 μικρά drones που υπερίπταντο στρατιωτικής βάσης στο παραμεθόριο χωριό Adaisseh», ανέφερε το Al-Mayadeen.
Σύμφωνα με το Reuters,οι στρατιώτες έριξαν με αυτόματο M16.
Το OLJ αναφέρει πως ο στρατός Λιβάνου άνοιξε πυρ κατά 3 drones ισραηλινών που πετούσαν πάνω από το χωριό Adaïssé και το Kfar Kila, στο νότο. Σύμφωνα με το al-Manar, ο στρατός Λιβάνου διέταξε του στρατιώτες του ν΄ανοίγουν πυρ κατά κάθε εναέριου μέσου ισραηλινού που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού γνωρίζοντας πως ο Λίβανος δεν διαθέτει ραντάρ που να δύνανται να εντοπίσουν αυτά τα drones.

 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου