Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ο Αναστασιάδης προανήγγειλε την έξοδο του από την πολιτική.

Τρεισήμισι περίπου χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του, ο Νίκος Αναστασιάδης, θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι αυτή είναι η τελευταία θητεία που τον βρίσκει στον Προεδρικό θώκο. Θέση, την οποία διατύπωσε και κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του ‘18, όταν υποστήριζε ότι θα είναι η δεύτερη και τελευταία του θητεία του.
Χθες, Τρίτη (27/8/2019) το επανέλαβε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια ενός πολιτικού που βρίσκεται στην πορεία εξόδου δεν είναι στο πώς να δει την πατρίδα του να διατρέχει ακόμα περισσότερους κινδύνους, αλλά να δει πώς διασφαλίζει τις μέλλουσες γενιές, να δει πώς όταν φεύγει αφήνει πίσω του μια χώρα ασφαλή που θα εγγυάται την ειρηνική συνύπαρξη. Δεν έχω, συνεπώς, λόγους να αρνούμαι ούτε τον διάλογο ούτε, πολύ περισσότερο, τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, προκειμένου να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα που κάθε χρόνο, δυστυχώς, καταγράφονται εις βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς. Το γνωρίζω απολύτως. Αλλά και την ίδια ώρα δεν πρόκειται να δεχθώ να προχωρήσω σε μια λύση που το μόνο που θα εγγυάται είναι την ανασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού. Για αυτό και χρειάζεται ενότητα, για αυτό χρειάζεται επιτέλους αφήσουμε τα διάφορα αφηγήματα που μπορεί να μας εξυπηρετούν πολιτικά, αλλά δεν μας οφελούν εθνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου