Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ αναζητάει προφάσεις για να επιτεθεί στον Λίβανο.

Την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τους Φρουρούς της Επανάστασης ότι συνεργάζονται με τη Χεζμπολάχ, προσπαθώντας να κατασκευάσουν πυραυλικά εργοστάσια και να επιτεθούν στο Ισραήλ.Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα
Επίθεση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, κατηγορώντας το Τελ Αβίβ ότι αναζητάει αφορμές για να επιτεθεί στον Λίβανο.
Ο Χασάν Νασράλαχ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι η Χεζμπολάχ δεν διαθέτει κανένα εργοστάσιο παραγωγής πυραύλων, παρότι προειδοποίησε ότι ήδη κατέχει αρκετούς πυραύλους για «οποιαδήποτε αντιπαράθεση» με το Ισραήλ, είτε μεγάλη είτε μικρή.
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες επιθέσεις με drone στη Βηρυτό, για τις οποίες οι λιβανικές αρχές κατηγόρησαν το Τελ Αβίβ, ο Νασράλαχ ισχυρίστηκε ότι «ανοίγουν μία επικίνδυνη πόρτα».
Κατά τον ίδιο, επιπλέον, η κατάλληλη «απάντηση» στην ισραηλινή «επιθετικότητα» είναι «στα χέρια των διοικητών πεδίου», οι οποίοι «ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» και «ποια είναι τα όρια».
«Θέλουμε ο εχθρός να παραμείνει μπερδεμένος, επειδή αφήνουμε όλες τις επιλογές “ανοιχτές”» έσπευσε να συμπληρώσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Οι όποιες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου επιδεινώθηκαν σημαντικά στις αρχές της εβδομάδας, όταν η Βηρυτός κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για την αποστολή δύο drone, με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον της Χεζμπολάχ.
Την ίδια ημέρα, λιβανικά media μετέδωσαν ότι το Ισραήλ εκτέλεσε αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου