Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«Φωτιά και ατσάλι» από ΗΠΑ κατά της al-Qaeda στη Συρία: Μαζική επίθεση με πυραύλους cruise - Δεκάδες νεκροί.

Η αμερικανική κεντρική διοίκηση U.S. Central Command με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε τις επιθέσεις σήμερα το πρωί κατά βάσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Hurras Al-Deen η οποία αναφέρεται από το Πεντάγωνο ως AQ-S (al-Qaeda-Syria) λέγοντας πως η οργάνωση απειλούσε :αμερικανούς πολίτες και συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή.«Φωτιά και ατσάλι» από ΗΠΑ κατά της al-Qaeda στη Συρία: Μαζική επίθεση με πυραύλους cruise - Δεκάδες νεκροί


Πυραυλική επίθεση με βλήματα cruise σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία της Ιντλίμπ της Συρίας, τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία.
Σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν τουλάχιστον 40 εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι ξένοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή η οποία εκδηλώθηκε κατά βάσης της οργάνωσης Hurras Al-Deen. η οποία είχε συνεργαστεί με τις τουρκικές δυνάμεις, στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ.
Ακόμη είναι άγνωστο ποιοι πραγματοποίησαν την επίθεση. Οι περισσότερες αναφορές μιλούν για αμερικανική επίθεση είτε από σκάφη επιφανείας είτε από αεροσκάφη ενώ υπάρχουν και άλλες που κάνουν λόγο για ρωσική επίθεση.
Στο μεταξύ στην Ιντλίμπ μια ομάδα εξτρεμιστών μουσουλμάνων εξαερώθηκε από τον συριακό Στρατό.
Ένας εκ των τζιχαντιστών μιλούσε στην κάμερα την ώρα που οβίδα του συριακού πυροβολικού έπεσε στο χαράκωμα που χρησιμοποιούσαν.

Είναι άγνωστο πόσοι εκ των τζιχαντιστών βρήκαν το θάνατο αλλά το βίντεο βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο νεκρού ενόπλου.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου