Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ράμα: Δεν έχω ελληνικό αίμα, δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό.

Ο Ράμα δεν στάθηκε μόνο στο αίμα αλλά προχώρησε και σε ζητήματα θρησκείας θέλοντας να «ξεκαθαρίσει» ότι «οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι έλληνες ορθόδοξοι».Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα
Την …μη ελληνικότητα του αίματός του υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα τονίζοντας ότι «δεν θα ένιωθα καθόλου στενοχώρια αν θα είχα κι ένα μέρος ελληνικού αίματος, αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο ελληνικό», σύμφωνα με την ιστοσελίδα dosja.al.
Έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα ένιωθε καθόλου στεναχώρια αν είχε και κατά ένα μέρος ελληνικό αίμα, ωστόσο, επανέλαβε ότι «αλλά δεν έχω κανένα κύτταρο, δεν έχω καμιά καταβολή. Ενώ έχω κάποιες άλλες καταβολές».
Αφορμή για την τοποθέτησή του, στάθηκε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια πριν ένα χρόνο όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση στην οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας των Τιράνων Dita είχε δηλώσει έκπληκτος που «ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έχει φιλελληνικές θέσεις. Είμαι έκπληκτος γιατί ο Ράμα είναι κατά το ένα τέταρτο Έλληνας. Συνάντησα τη γιαγιά του στην Κέρκυρα».
Ο Ράμα δεν στάθηκε μόνο στο αίμα αλλά προχώρησε και σε ζητήματα θρησκείας θέλοντας να «ξεκαθαρίσει» ότι «οι αλβανοί ορθόδοξοι δεν είναι έλληνες ορθόδοξοι. Επειδή από θρησκευτική άποψη έχω και καθολική και ορθόδοξη καταβολή και, εξαιτίας της βούλησης της γιαγιάς μου, ο ίδιος είμαι καθολικός, θα ήθελα να υπογραμμίσω ξεκάθαρα: Εμείς αυτό το κομμάτι το έχουμε ξεχωρίσει, εκείνοι το έχουν κοινό».
Συνέχισε λέγοντας ότι «τα αδέρφια μας της μειονότητας είναι έλληνες κι ορθόδοξοι. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι είναι οι καλύτεροι δυνατοί. Θέλουμε τη φιλία, την κατανόηση και το σεβασμό, διότι οι σχέσεις δεν εξαρτώνται από την καταγωγή οποιουδήποτε βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό δεν έχει σημασία».
Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανία βρίσκεται σε πολιτική κρίση, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης κορυφής μεταξύ του Ιλίρ Μέτα και του Έντι Ράμα, γεγονός που επηρεάζει και την ελληνική μειονότητα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου