Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

«Πυρά» Βρετανών κατά του Ιράν: Βγείτε από το σκοτάδι της παρανομίας.

Η Βρετανία προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι εάν «θέλει να βγει από το σκοτάδι» τότε πρέπει να ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες και να απελευθερώσει το βρετανικής σημαίας σκάφος που συνέλαβαν οι ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο.Ιράν

«Εάν οι Ιρανοί θέλουν να βγουν από το σκοτάδι και να γίνουν αποδεκτοί ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας χρειάζεται να συμμορφωθούν με το βασιζόμενο σε κανόνες σύστημα της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στο Sky News.
«Δεν μπορείς απλά να πηγαίνεις και να συλλαμβάνεις παράνομα ξένα σκάφη».

Απορρίπτει το Λονδίνο την «ανταλλαγή»

Νωρίτερα η Βρετανία απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει το ιρανικό τάνκερ ως αντάλλαγμα για το βρετανικής σημαίας πλοίο που συνέλαβε η ισλαμική δημοκρατία στον Κόλπο.
Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας κλιμακώθηκε από τότε που ιρανικές δυνάμεις συνέλαβαν ένα βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο νωρίτερα αυτό τον μήνα. Αυτό συνέβη αφού βρετανικές δυνάμεις συνέλαβαν ιρανικό πετρελαιοφόρο κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία ότι παραβιάστηκαν οι κυρώσεις για τη Συρία.
«Δεν υπάρχει quid pro quo (αντιστάθμισμα)», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στο ραδιόφωνο του BBC. «Αυτό δεν αφορά κάποιου είδους αντάλλαγμα. Αφορά την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και των κανόνων του διεθνούς νομικού συστήματος και σε αυτό είναι που θα επιμείνουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου