Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Η Κέρκυρα χάνει τον τουρισμό της από τους λόφους σκουπιδιών.

Εχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖαιο δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο να βάλει τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στο νησί της Κέρκυρας που πνίγεται από τόνους σκουπιδιών.

Οι λόφοι σκουπιδιών, έχουν προκαλέσει εμφανή κάμψη στου τουριστικού κύματος και διεθνή δυσφήμιση δεδομένου ότι η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατούσε και πέρυσι στην αρχόντισσα του Ιονίου.
Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά αποπνικτική από τη δυσοσμία, με τους επιχειρηματίες απογοητευμένους να διαπιστώνουν πτώση έως και 70% του τζίρου τους, καθώς οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Κέρκυρα για την ηπειρωτική ακτή, Πρέβεζα, Σύβοτα ή ακόμα και την Αλβανία.
Ο κ. Νικολούζος που παραδίδει τον δήμο την 1η Σεπτεμβρίου 2019, στην επόμενη δήμαρχο, κ. Μερόπη Υδραίου από τη ΝΔ, θα πρέπει τώρα, σύμφωνα με την εντολή του κ. Θεοδωρικάκου να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα προτού το νησί θαφτεί στην κυριολεξία κάτω από τα σκουπίδια και η ζημιά είναι οριστική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών σήμερα το πρωί, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον κ. Νικολούζο να κάνει τα πάντα για να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους του νησιού. «Δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμιά γωνιά της Ελλάδος με σκουπίδια, πόσο μάλλον η πανέμορφη Κέρκυρα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον δήμαρχο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επισημαίνοντάς του ότι η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το νησί αντανακλά την εικόνα της ίδια της Ελλάδας.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία αύριο Τρίτη, προκειμένου ο δήμαρχος να ενημερώσει για την εξέλιξη του ζητήματος.
Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εσωτερικών είχε επαφές το Σαββατοκύριακο με τη νεοεκλεγμένη δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κερκύρας Χαράλαμπο Βούλγαρη και τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου