Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ρωσία: Μεγάλη άσκηση της αεράμυνας από τα σύνορα με το ΝΑΤΟ ως την Κασπία…


Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα ξεκινήσει άσκηση μεγάλης κλίμακας στη νότια στρατιωτική περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία θα εμπλέξει τις δυνάμεις της αεράμυνας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην άσκηση που θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 6-16 Αυγούστου, θα λάβουν μέρος περισσότερα από 100 αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Η μεγάλης κλίμακας άσκηση σε μια περιοχή που “γειτονεύει” με το ΝΑΤΟ, αποδεικνύει ότι θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες στη χώρα, ενώ η διατήρηση “υψηλής θερμοκρασίας” στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Μόσχας, σε συνδυασμό με τις κινήσεις ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων συμμαχικών χωρών, ανησυχούν έντονα τη ρωσική ηγεσία.
Οι αεροπορικές επιχειρήσεις θα περιλάβουν τις περιοχές από τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι την Κασπία, από την Αμπχαζία (που έχει αποσχισθεί από τη Γεωργία) μέχρι την περιφέρεια Αστραχάν.
Σύμφωνα με τα σενάρια που θα “τρέξουν” στην άσκηση, η ρωσική Αεροπορία θα κληθεί να αποκρούσει εχθρική επίθεση στην κριμαία και τις περιοχές του Ροστόφ και του Κρασνοντάρ.
Στη συνέχεια, τα συμμετέχοντα αεροσκάφη θα κινηθούν για να επιχειρήσουν από αεροπορικές βάσεις και αεροδρόμια στην περιοχή Αστραχάν, στη Σταυρούπολη και τη Βόρεια Οσετία (σ.σ. επίσης έχει αποσχισθεί από τη Γεωργία κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2008).
Όλα τα ανωτέρω αφορούν την πρώτη – “αμυντική” – φάση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, καθώς ακολουθεί η επίθεση κατά στόχων στις προαναφερθείσες περιοχές, αλλά και κατά στόχων στη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία.
Το σενάριο περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση – αναχαίτιση επιθέσεων με πυραύλους τύπου κρουζ, στην οποία θα συμμετάσχουν και έξι πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας…
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου