Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Στο Προεδρικό ο Έλληνας Πρωθυπουργός - Κυπριακό & Ενέργεια ψηλά στην ατζέντα.

  Στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και την Αμμόχωστο και εν αναμονή εξελίξεων στο Κυπριακό, για διήμερη επίσημη επίσκεψη βρίσκεται στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10:30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Είναι η πρώτη επίσκεψη, που πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.
Οι κύριοι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αναμένεται να στείλουν κοινό μήνυμα προς την Τουρκία, καλώντας τον Ταγίπ Ερντογάν να συμβάλλει στην ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, ενώ το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαιτέρως τεταμένο τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει μονομερώς στην έναρξη σεισμικών ερευνών σε περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ Μητσοτάκης αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10.15 το πρωί και έγινε επίσημη υποδοχή.

Αυτή την ώρα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου – Ελλάδας και στις 12:00 θα προβούν σε  δηλώσεις στον Τύπο.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο και τα πολιτικά κόμματα και στις 20.00 το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Συμπίπτει, είπε, με μια κρίσιμη περίοδο, λόγω των προκλήσεων, που δέχεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα. Η συνεννόηση των δύο χωρών, τόνισε, είναι συνεχής. Σε όλα τα νευραλγικά ζητήματα, είπε, γίνονται συνεννοήσεις, προκειμένου να τερματιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας. Την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο θα καλύψει η εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του Σίγμα, η οποία σήμερα εκτάκτως θα αρχίσει στις 9.45.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου