Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Υποβάλλεται σε εγχείρηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης (pics).

Σε ιδιωτική κλινική στην Λεμεσό μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μετά από ατύχημα που είχε.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπεσε από σκαλί με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο πόδι.
Έτσι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική στην Λεμεσό και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.
Σε ανακοίνωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα (29/6). Η κατάσταση της υγείας του δεν διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο.
Το χειρουργείου του Πρόεδρου έχει προγραμματιστεί για τις 15:15 το απόγευμα. Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες εργασίες του Προέδρου για τις επόμενες ημέρες ακυρώνονται.
Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης και άλλοι Υπουργοί έσπευσαν να επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ιδιωτική κλινική.

Διπλωματικές διεργασίες 
Την ίδια ώρα σε διπλωματικές διεργασίες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης για την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα (1/7).
Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, η Λευκωσία, θα εκπροσωπηθεί είτε από τον Ντόνλαντ Τουσκ, είτε από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.
Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του απογεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που δεν θα εκπροσωπηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην εν λόγω Σύνοδο από την Ελλάδα, όπως έγινε και στο παρελθόν, είναι γιατί στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τα ονόματα που θα καλύψουν τις προεδρίες των Ευρωπαϊκών θεσμών.
Όπως μας εξηγήθηκε, επειδή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν θα ήταν διπλωματικό ορθό, να εκπροσωπηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανήκει σε άλλη ευρωομάδα.
Ως εκ τούτου, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Τουσκ εκτός εάν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν καταφέρει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες την Δευτέρα, καθώς βρίσκεται στην Ιαπωνία όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G20.


Τηλεφώνημα από Ακιντζί
Τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του και για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.
Κατά τη συνομιλία τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακκιντζί συμφώνησαν όπως μετά την ανάρρωση του Προέδρου διαβουλευθούν για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Eυχές για γρήγορη ανάρρωση έστειλαν πολιτικά πρόσωπα.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου