Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Προσοχή στη Θράκη μας!

Ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη αναμείχθηκε χυδαία και απροκάλυπτα σε ελληνικά εσωτερικά πολιτικά ζητήματα, και μάλιστα εν όψει εθνικών εκλογών! Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εστία», η οποία δημοσίευσε και σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου πήρε θέση υπέρ μουσουλμάνου υποψηφίου στη Ροδόπη και εναντίον χριστιανού υποψηφίου.
Ο κ. Ομέρογλου ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του προξενείου στο facebook φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο ίδιος με τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. Μουσταφά Κατραντζή και τον υιό του εκλιπόντος εξτρεμιστή βουλευτή Ροδόπης τη δεκαετία του '90 Αχμέτ Σαδίκ, Λεβέντ.

Η πρόθεση της Τουρκίας να «συνδιοικεί» την ελληνική Θράκη έως ότου την προσαρτήσει είναι γνωστή εδώ και καιρό. Επίσης γνωστές είναι και οι μέθοδοι τις οποίες μετέρχεται για να προωθεί αυτή την επιδίωξή της. Μία από τις πιο δοκιμασμένες και λειτουργικές «συνταγές» των Τούρκων για το «γκριζάρισμα» της Θράκης μας είναι η παθητικότητα και η εγκληματική ενοχή του ελληνικού κράτους σε αυτά τα τερτίπια.

Αν είχαν γίνει τα δέοντα από την αρχή, οι γείτονές μας θα το σκέφτονταν διπλά και τριπλά προτού παρέμβουν σε εσωτερικά μας ζητήματα.

Αν ο πρόξενος στην Κομοτηνή απελαυνόταν από την Ελλάδα γι' αυτό το... προμοτάρισμα του μουσουλμάνου υποψήφιου Μουσταφά Κατραντζή έναντι του χριστιανού Ευριπίδη Στυλιανίδη, τότε οι υπόλοιποι Τούρκοι διπλωμάτες θα ασκούσαν με μεγαλύτερη προσοχή τα καθήκοντά τους.

Η Θράκη δεν είναι ένα από τα πολλά σημεία του χάρτη, αλλά ένα από τα κριτήρια επιτυχίας ή αποτυχίας της άσκησης κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτό το μείζον ζήτημα, που αφορά όλους μας, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες κι ανόητα διλήμματα. Η Θράκη είναι ελληνική και πρέπει να παραμείνει ελληνική. Οι Τούρκοι έχουν ρόλο εκεί μόνο ως τουρίστες και επισκέπτες. Δεν τους πίπτει λόγος για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική και τη θρησκευτική εξουσία του τόπου.

Αυτό ας το μάθουν καλά και μερικοί «δικοί» μας...
dimokratianews.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου