Αιφνιδιαστική κλιμάκωση έχουμε στην σύγκρουση των τουρκικών και των συριακών δυνάμεων στην πόλη Ιντλίμπ. 


Η Άγκυρα ανοίγει μέτωπα παντούν, ενώ σήμερα μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ, απείλησε την χώρα μας με πυραύλους BORA.   
Το δόγμα των 2, 5 πολέμων που είχε εξαγγείλει ο γνωστός Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ, είναι άλλο πράγμα στην θεωρία και άλλο στην πράξη.
Για αυτό και οι Τούρκοι ξεκίνησαν επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου», διότι πολύ απλά στην Συρία ο Άσαντ με επικεφαλής τον Σύρο ταξίαρχο διοικητής της Ταξιαρχίας των Τίγρεων, θα εισβάλει πιθανόν στην Ιντλίμπ για να εξουδετερώσει όλους τους εναπομείναντες τζιχαντιστές, αλλά και τους Τούρκους συμβούλους και στρατιωτικούς, ενώ την ίδια στιγμή οι γείτονες μας Τούρκοι μας απειλούν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.   
Έγκυρες πληροφορίες του τουρκικού τύπου,  φέρουν αυτήν την στιγμή να υλοποιούνται έκτακτες μετακινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα συριακά σύνορα, μετά  την συμπλοκή Τούρκων και Σύρων στρατιωτών έξω από την συριακή πόλη του Idlib.

Μετά τις επιθέσεις εναντίον κατά των σημείων παρατήρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Idlib από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις, εκατοντάδες στρατιωτικοί και στρατιωτικά οχήματα, θωρακισμένα και μεταφορείς αρμάτων μάχης έφτασαν στο Kırıkhanilçe του Hatay.
Μετά την άφιξη  το στρατιωτικό προσωπικό μετακίνησε τα οχήματα και τα άρματα μάχης στα σύνορα με την Συρία. Το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό αναμένεται να κατευθυνθεί  στο Idlib, όπου υπάρχει μια αβέβαιη κατάσταση και καυτές συγκρούσεις.
Επίσης πριν λίγο έγινε γνωστό ότι στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο, ο οποίος κλήθηκε στο τουρκικό γενικό επιτελείο σήμερα, του κοινοποιήθηκε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «τέτοιες  επιθέσεις (όπως αυτή που έγινε από τον συριακό στρατό) θα τιμωρούνται αυστηρά.
Στο παρατηρητήριο 10 στην Ιντλίμπ, έγινε επίθεση με όλμους και πυροβολικό από τον συριακό στρατό, προκαλώντας την απάντηση των Τούρκων και μια μικρή σύρραξη στην περιοχή με ένα Τούρκο νεκρό και τρεις τραυματίες .
Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία.
Αναβίωση της οθωμανικής  αυτοκρατορίας κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ και σίγουρα ξέρει πολύ καλά τι δηλώνει.
«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να αναβιώσει την ψευδαίσθηση της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο  Bashar Al-Ja’afari, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας την Πέμπτη.
Ο Δρ Ο Ja’afari δήλωσε ότι ο Ερντογάν είχε οράματα να αναβιώσει το οθωμανικό χαλιφάτο , κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με  ανατροπή των κυβερνήσεων αρκετών αραβικών χωρών.
Ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εμπλέκεται σε μια μαζική τρομοκρατική δράση  που αποσκοπεί στην καταστροφή της Συρίας. «Το  σχέδιο του Ερντογάν ήταν να διευκολύνει την είσοδο τρομοκρατών στη Συρία», κατέληξε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση της Συρίας έχει κατηγορήσει  επανειλημμένα τον Τούρκο Πρόεδρο για υπόγεια δράση κατά μεγάλου μέρους του αραβικού κόσμου.
Αυτή είναι η κατάσταση στο συριακό έδαφος, μέρος του οποίου κατέχουν παράνομα οι τουρκικές δυνάμεις εδώ και μερικά χρόνια και οι οποίες πολύ δύσκολα θα εγκαταλείψουν την χώρα αυτή, που πολεμάει εδώ και 9 χρόνια ανελλιπώς με όλους τους τρομοκράτες.   
pentapostagma.gr