Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Δείτε το μαχητικό «Ζευς» να σκίζει τον ουρανό της Κέρκυρας! (video-photos)

Χαμηλές πτήσεις, ελιγμοί μέσα κι έξω από τα σύννεφα του κερκυραϊκού ουρανού εντυπωσίασαν τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στον όρμο της Γαρίτσας για να παρακολουθήσει.

Η αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων του "Δία' έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 155η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
enimerosi.com
Εντυπωσίασε το F16 «Ζευς» -όπως και προ διετίας όταν είχε πρωτοεμφανιστεί στον κερκυραϊκό ουρανό και πάλι ανήμερα της 21ης Μαΐου- το οποίο πραγματοποίησε πτήση επίδειξης, μετά το τέλος της παρέλασης στην Κέρκυρα για την 155η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
Το F16 «Ζευς»… έσκισε τον κερκυραϊκό ουρανό προκαλώντας τον ενθουσιασμό του πλήθους, που με δέος παρακολουθούσε τους μαεστρικούς ελιγμούς του πιλότου στους αιθέρες!
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο


Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 155ης Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.
Ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής από τον Α -Ι.Δ. Μεταξά, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διαπιστημονικής Ακαδημίας με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή νομιμοποίηση ενός ενωσιακού αγώνα»
Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ένωσης της Επτανήσου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας», Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας». Παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας», Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου