Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Βρέθηκε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) καθ’ οδόν προς…;

Σύμφωνα με την παρακάτω ανάρτηση στο Τουίτερ του @Aegean Hawk, δυο αεροσκάφη διοικητικής μέριμνας αεροπλανοφόρων (COD – Carrier On board Delivery) τύπου C-2A Greyhound απογειώθηκαν πριν λίγο από την αεροπορική βάση της Σούδας με κατεύθυνση νότια – νοτιοανατολικά, προς την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Το ίδιο ανέφερε λίγα λεπτά αργότερα και ο ItaMilRadar.
Το ερώτημα τώρα είναι βέβαια το πού ακριβώς κατευθύνεται το Lincoln. H επίσημη ενημέρωση που υπάρχει εδώ και αρκετές μέρες είναι ότι μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων με το δεύτερο CVN στην Μεσόγειο το Harry Truman από κοινού με συμμαχικές δυνάμεις, θα κατευθυνόταν στον Περσικό Κόλπο, όπου όπως έχουμε αναφέρει αναλυτικά πολλές φορές στο παρελθόν, υπάρχει έλλειψη αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου εδώ και κάποια χρόνια ενώ για ένα διάστημα κάποιων μηνών δεν υπήρχε στην περιοχή ούτε καν κάποιο αεροπλανοφόρο LHD.
Φυσικά δεν πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία της σεναριολογίας ή ακόμα χειρότερα της συνομωσιολογίας. Τα αεροπλανοφόρα κινούνται πάντα προς μία δεδομένη κατεύθυνση που έχει αποφασιστεί πριν αποπλεύσουν από το ναύσταθμό τους στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και καθοδόν προς τον προορισμό τους γίνεται πάντα μία προσπάθεια να συνδυαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες αποστολές και εκπαιδευτικές ή άλλες δραστηριότητες.

Το αν στις δραστηριότητες αυτές θα περιλαμβάνεται κι ένα πέρασμα από τα «οικόπεδα» νοτίως της Κύπρου δεν μπορούμε φυσικά να το γνωρίζουμε και σίγουρα δεν θα μας το πει κανείς, εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός, να δοθεί δημοσιότητα και διαστάσεις σε μία τέτοια κίνηση για προφανή επικοινωνιακή εκμετάλλευση.
ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου