Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ -Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά θέσης συριακού στρατού στο Tal Al-Shaar στην Quneitra, 1 νεκρός, 2 τραυματίες.

Το βράδυ Δευτέρας πριν από λίγο το SANA μεταφέρει ότι οι Ισραηλινοί έπληξαν με έναν τουλάχιστον πύραυλο το ύψωμα Tal Shaar στην περιοχή της Quneitra στο συριακό νότο και υπάρχουν τραυματίες και καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος. 

Άλλες πηγές αναφέρουν πως χτυπήθηκε στρατιωτική βάση στην περιοχή. Σύμφωνα με δυτικά μέσα υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός. Αναφέρονται αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της συστοιχίας της συριακής αεράμυνας που κατέρριψε νωρίτερα ένα ισραηλινό drone της IDF.
  1. Στις 9.05μμ το Ισραήλ στόχευε μια από τις στρατιωτικές θέσεις του συριακού στρατού ανατολικά Khan Arnabeh και υπάρχει ένας νεκρός υπολοχαγός και 2 τραυματίες στρατιώτες ανακοινώνουν τώρα συριακές πηγές. Στοχεύθηκε ένα στρατιωτικό όχημα που ήταν στο Tal Al-Shaar στην ύπαιθρο της Quneitra αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
  2. Ωστόσο η επίσημη εκδοχή του Ισραηλινού στρατού στο λογαριασμό του στο twitter είναι:
  3.  »Nωρίς σήμερα αντιαεροπορικά συριακά συστήματα έβαλαν κατά ενός ισραηλινού μαχητικού κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ρουτίνας στο βορρά Israel (σσ. εννοεί κατεχόμενο συριακό Γκολάν) .
  4. Tο αντιαεροπορικό βλήμα προσγειώθηκε σε συριακό έδαφος και η αποστολή ολοκληρώθηκε όπως είχε σχεδιαστεί. Εις απάντηση λίγο πριν η IAF ισραηλινή αεροπορία στόχευσε τον εκετοξευτή που είχε ρίξει τα πυρά. Ο IDF βλέπει κάθε απειλή εναντίον του αεροσκάφους με μεγάλη σοβαρότητα και λαμβάνει μέτρα για την υπεράσπισή του ».

΄Αλλη πηγή αναφέρει πως ένα σύστημα του συριακού στρατού ZSU-23-4 στόχευσε ένα UAV κι όχι μαχητικό ισραηλινό που παραβίασε τον συριακό εναέριο.Αργότερα ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κατεχόμενο όρος Haramon στόχευσε στρατιωτικό συριακό όχημα που ήταν στο Tal Al Sha’ar στην Quneitra. Σύμφωνα με την jp “πριν από λίγο ο συριακός στρατός προσπάθησε να χτυπήσει ανεπιτυχώς ένα ισραηλινό αεροσκάφος ,” δήλωσε ο Netanyahu σε video “Η αεροπορία κατέστρεψε σε απάντηση τον εκτοξευτή από τον οποίο ρίχθηκε ο πύραυλος. Η πολιτική μας είναι καθαρή είπε δεν θ΄ανεχθούμε καμιά επίθεση ε ναντίον μας και θ΄απαντήσουμε με δύναμη και σταθερότητα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου