Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε η Τουρκία.

Η Τουρκία δεν εκφράζει την επιθετικότητά της μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στο Αιγαίο, αλλά ακόμα και στα νότια χερσαία σύνορα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιράκ, με την Άγκυρα να θέλει «διακαώς» να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων ανταρτών.Χερσαία επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε η Τουρκία

Έτσι, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε νέα επιθετική επιχείρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, οι οποίες είχαν την υποστήριξη και αεροπορικών δυνάμεων με στόχο την ισοπέδωση και την πλήρη εκκαθάριση από δυνάμεις Κούρδων, που αποτελούν «κόκκινο πανί» για τον Ερντογάν.
Ειδικότερα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη νέας επιχείρησης ονόματι “Επιχείρηση Ξαφνική Επίθεση”.
Πρόκειται για χερσαία επιχείρηση με συμμετοχή κομάντος και ταξιαρχιών, την οποία εξαπέλυσε η Τουρκία χθες το βράδυ στο Χακούρκ του βορείου Ιράκ .

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, “στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ξαφνική Επίθεση», χθες μετά το μεσημέρι η τουρκική πυροβολαρχία και η αεροπορία βομβάρδισαν περιοχές στο βόρειο Ιράκ όπου είναι εγκατεστημένοι τρομοκράτες και στη συνέχεια στις 20.00,  Τούρκοι κομάντος μαζί με ταξιαρχίες ξεκίνησαν επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ”.
“Η επιχείρηση συνεχίζεται όπως προγραμματίστηκε με τη στήριξη των ελικοπτέρων μας ΑΤΑΚ. Η επιχείρηση έχει στόχο την εξολόθρευση των σπηλιών και καταφυγίων που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση και την εξουδετέρωση των τρομοκρατών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία δείχνει τις προθέσεις που έχει η Τουρκία.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται στην περιοχή Χακούρκ του βορείου Ιράκ ενώ κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ και οι Τούρκοι στρατηγοί βρίσκονταν στο κέντρο επιχειρήσεων δίνοντας οδηγίες.

Γίνονταν βομβαρδισμοί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη συμμετοχή και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μετά τις 20.00 στην περιοχή μεταφέρθηκαν κομάντο με ελικόπτερα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν με επιτυχία αποθήκες όπλων.
reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου