Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Αιγαίο: Νέο «κρούσμα» προκλητικότητας και επιθετικότητας τουρκικών μαχητικών.

Συνεχίζουν τις «αλητείες» οι Τούρκοι ακόμα και σήμερα, στο ίδιο μοτίβο προκλητικότητας και επιθετικότητας όπως την Μεγάλη Παρασκευή, με πρωταγωνιστές τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο.Αιγαίο

Σήμερα το πρωί, τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν F-16 και τα άλλα δύο ήταν F-4, προχώρησαν σε παραβιάσεις από τρία διαφορετικά σημεία του εθνικού εναέριου χώρου, στέλνοντας μήνυμα, προς την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, δύο μαχητικά F-16  εισήλθαν στο FIR Αθηνών κατά τις 10π.μ. από σημείο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, δύο άλλα F-16 από την Ρόδο και άλλα δύο F-4 ανάμεσα σε Χίο και Σάμο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως την εμφάνισή του έκανε και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, τύπου CN-235.
Από ότι φαίνεται, οι προσπάθειες συνεννόησης των δύο πλευρών και αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο, όπως είχε αναφέρει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Ευάγγελος Αποστολάκης πριν από μερικές ημέρες σε τηλεοπτική συνέντευξη, παραμένουν στα χαρτιά.

Καταληκτικά, οι κινήσεις αυτές θυμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία και την τακτική που ακολούθησαν οι Τούρκοι την Μεγάλη Παρασκευή, όταν και την ημέρα του απόλυτου πένθους για την χριστιανοσύνη, έξι τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και δύο F-4), χρησιμοποιώντας αεροδιαδρόμους από ανατολικά Ρόδου, Λήμνο, Λέσβο και Σάμο, Χίο παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου