Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Παραδόθηκαν τα πρώτα 15 χιλιόμετρα της Αμβρακίας Οδού.

 Τα πρώτα δεκαπέντε χιλιόμετρα του πολύπαθου οδικού άξονα Ακτίου Αμβρακίας που συνδέει τη Λευκάδα, το Άκτιο και κατ΄ επέκταση την Πρέβεζα και τη Βόνιτσα με την Ιόνια Οδό παραδόθηκαν στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη. 

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του δρόμου με συνολικό μήκος 48,5 χιλιόμετρα το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα ωσότου φτάσει στο σημείο να… δει φως στο βάθος του τούνελ. Ο συγκεκριμένος άξονας έχει ιδιαίτερη αξία για την Πρέβεζα αλλά και για την Θεσπρωτία καθώς δίνει μία ασφαλή πρόσβαση στην Ιόνια Οδό με την ελπίδα ότι αυτή θα αντικατασταθεί… προσεχώς από την σύνδεση μέσω της γέφυρας Καλογήρου.
Όπως δήλωσε ο κ. Σπίρτζης σε 1,5 με 2 χρόνια θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 33 χλμ. του οδικού άξονα. «Ηταν ένα έργο εγκαταλελειμμένο που το αναστήσαμε, ένα έργο σκιάχτρο. Έπρεπε να είχε παραδοθεί ήδη από το 2012-13» σημείωσε ο ίδιος.
«Πρόκειται για μια από τις πολλές συνδέσεις της Ιονίας Οδού και των άλλων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων με τις παρακείμενες πόλεις, τουριστικά θέρετρα, λιμάνια και βιομηχανικά κέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί και σχεδιαστεί ποτέ στις συγκεκριμένες παραχωρήσεις με ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν αυτά τα έργα», ανέφερε ο υπουργός.
«Κανένας από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, ούτε η Εγνατία Οδός δε συνδέονται με τις παρακείμενες πόλεις και τα βιομηχανικά τους κέντρα, πρόσθεσε ο Χρ.Σπίρτζης παραπέμποντας «στη ΝΔ και τους υπουργούς της».
Παράλληλα, σημείωσε πάντως ότι «τα έργα δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει και υποχρέωση των κυβερνήσεων και των αρμοδίων υπουργών είναι να τα κατασκευάζουν και να τα παραδίδουν στην ώρα τους».
Ο οδικός άξονας Αμβρακία - Άκτιο περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, τρείς μεγάλες κοιλαδογέφυρες και πέντε με έξι κόμβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου