Νωρίτερα, ο Μπούντγουιν Μπόουτς, διοικητής του Μόνιμου Ναυτικού Ομίλου Δύο (SNMG2) του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα πλοίων είχε εγκατασταθεί στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση Sea Shield με δυνάμεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας.


Με συνοδεία ρωσικών πλοίων εισήλθαν τα πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Sputnik.
Ο λόγος της εισόδου φαίνεται να είναι η συμμετοχή σε άσκηση. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί ασκήσεις στην εν λόγω περιοχή κυρίως για εκφοβισμό της Μόσχα, καθώς η στρατιωτική παρουσία λειτουργεί και ψυχολογικά, πράγμα στο οποίο φυσικά, οι πανίσχυροι Ρώσοι δεν «λυγίζουν».
«Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας συνόδευσαν μια ομάδα πλοίων του ΝΑΤΟ, αποτελούμενη από τρεις φρεγάτες από την Ολλανδία, τον Καναδά και την Ισπανία που εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το ρωσικό εθνικό κέντρο ελέγχου της Άμυνας.
Νωρίτερα φέτος, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ ανέφερε ότι ο οργανισμός εξέτασε τη δυνατότητα παροχής πρόσθετης στήριξης στην Ουκρανία, καθώς και την επέκταση της παρουσίας του στη Μαύρη Θάλασσα.


Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η στρατιωτική επέκταση της συμμαχίας κοντά στα ρωσικά σύνορα θα μπορούσε να ενισχύσει τους πιθανούς κινδύνους πρόκλησης στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
pentapostagma.gr