Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας θέλει η χώρα να αυξήσει την στρατιωτική της ισχύ μετά το Brexit.

Στην σημερινή ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γκάβιν Ουίλιαμσον αναμένεται να τονίσει την ανάγκη η Βρετανία να ενισχύσει τη στρατιωτική της ισχύ και την εικόνα της ως μεγάλης δύναμης.Βρετανοί στρατιώτες στη Βασόρα του Ιράκ το 2003
Η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστεί τα παγκόσμια συμφέροντά της μετά το Brexit, σύμφωνα με αποσπάσματα από την ομιλία που θα δώσει σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γκάβιν Ουίλιαμσον.
Ο Ουίλιαμσον θα μιλήσει για τα σχέδια της Βρετανίας να στείλει το νέο αεροπλανοφόρο της στον Ειρηνικό, να επενδύσει σε επιθετικές ικανότητες στον κυβερνοχώρο και να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στρατιωτική στάση μετά το Brexit, το οποίο απέχει μόνο εβδομάδες, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσπαθεί να βρει μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε το Reuters.
«Το Brexit μας έχει φέρει σε μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία μας. Μια στιγμή που πρέπει να ενισχύσουμε την παγκόσμια παρουσία μας και να ενισχύσουμε τη στρατιωτική μας ισχύ», αναφέρει ο Ουίλιαμσον σε ομιλία του στο Λονδίνο.
«Μπορούμε να οικοδομήσουμε νέες συμμαχίες, να αναζωπυρώσουμε τις παλαιές και, κυρίως, να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε η χώρα που θα ενεργήσει όταν χρειαστεί και ένα έθνος στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να στραφούν όταν ο κόσμος χρειάζεται ηγεσία», επισημαίνει ο Ουίλιαμσον.
Ο Ουίλιαμσον θα ανακοινώσει ότι η πρώτη αποστολή του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις στις περιοχές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Ειρηνικού, με το πλοίο να μεταφέρει δύο μοίρες αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35 της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Ο Ουίλιαμσον θα αναφέρει επίσης τις στρατιωτικές σχέσεις ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ συγχαίρει την έκκληση του Τραμπ προς τις χώρες του ΝΑΤΟ με σκοπό να αυξήσουν τις δαπάνες τους, επικαλούμενος την ανάγκη καλύτερου χειρισμού αυτού που ο ίδιος ονομάζει ρωσικές προκλήσεις.
«Μια τέτοια ενέργεια από τη Ρωσία θα πρέπει να απαντηθεί αναλόγως», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ουίλιαμσον στην ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας απέσπασε το Reuters.
Θα υποστηρίξει ότι το κόστος των μη παρεμβάσεων ήταν συχνά «απαράδεκτα υψηλό» και θα δώσει έμφαση στο γεγονός ότι οι Δυτικές δυνάμεις δεν μπορούν να αγνοήσουν όσους έχουν ανάγκη, καθώς «το να μιλάμε, αλλά να αδυνατούμε να δράσουμε απειλεί να φανερώσει το έθνος μας ως κάτι λίγο περισσότερο από μία χάρτινη τίγρη», σχολίασε.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου