Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Προς διάλυση οι ΑΝΕΛ μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Ε.Σ. της Βουλής.

 Για τη γνωμοδότηση ενημερώθηκαν ήδη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Προς διάλυση οι ΑΝΕΛ μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Ε.Σ. της Βουλής.
Με την αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής όσον αφορά την ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής για τις κοινοβουλευτικές ομάδες να μην αφήνει περιθώρια για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αναμένεται η πρωινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να επιβεβαιώσει τις διαστάσεις της γνωμοδότησης αυτής, που ήταν ομόφωνη αλλά όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής δεν αφορά ειδικά και μόνο τους ΑΝΕΛ.
Στην ουσία δίνεται αρνητική απάντηση στο ερώτημα αν η κοινοβουλευτική ομάδα η οποία συγκροτήθηκε όπως προβλέπει το άρθρο 15 παρ 1 του Κανονισμού της Βουλής και αριθμεί (στην περίπτωση διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου) πέντε μέλη, εξακολουθεί να αποτελεί σώμα κοινοβουλευτικής ομάδας, σύμφωνα με την επόμενη παράγραφο του ίδιου άρθρου, στην περίπτωση που ένα εξ αυτών των μελών προέρχεται από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα ή από ανεξάρτητους βουλευτές.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απευθύνθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο ενώ εκ μέρους των ΑΝΕΛ η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλέστηκε παλιότερη απόφαση και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα σε μια ύστατη προσπάθεια να στηρίξει την υπόσταση της θνησιγενώς φιλορροούσας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Για τη γνωμοδότηση ενημερώθηκαν ήδη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως και όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να τοποθετηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.
«Η αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού – όπως γίνεται πάντα – μπορεί να μας οδηγήσει σε άλλα ενδεχόμενα», σχολίασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Διευκρίνισε επίσης ότι «η απόφαση αυτή δεν αφορά τους ΑΝΕΛ» αφού η γνωμοδότηση αναφέρεται γενικά στις κοινοβουλευτικές ομάδες επαναλαμβάνοντας ότι η κ. Τσαρουχά δεν υπέβαλε ερώτημα αλλά ένα υπόμνημα που συνήφθη στο ερώτημα που υπεβλήθη τελικά στο Επιστημονικό Συμβούλιο.

Πριν λίγη ώρα το Πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ψηφίστηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών όπου διεξήχθη μια σχετικά ήπια συζήτηση με ενστάσεις από τον Πάνο Καμμένο που εκτόξευσε πυρά τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των πρώην μελών των ΑΝΕΛ που όπως είπε «θυσίασαν τις θέσεις τους για την καρέκλα».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου