Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ισραήλ: Αεροπορική δύναμη κρούσης ταχείας αντίδρασης για τη Συρία περιμένει…


Δύναμη ετοιμότητας για την πραγματοποίηση βομβαρδισμών στη Συρία διαθέτει η Αεροπορία του Ισραήλ όπως αποδεικνύεται από ανάρτηση του δημοσιογράφου Babak Taghvaee σύμφωνα με τον οποίον έξι αεροσκάφη F-16I του Σμήνους 107 εξοπλισμένα με τέσσερα βλήματα Delilah απογειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μετά από πληροφορίες για άφιξη ιρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο η Αεροπορία του Ισραήλ εντόπισε την άφιξη ενός μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Il-76TD της εταιρείας Pouya Air η οποία ανήκει στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Επειδή τα τελευταία χρόνια οι Ιρανοί χρησιμοποιούν συστηματικά μεταγωγικά είτε εμπορικών ιρανικών εταιρειών, είτε κρατικά αεροσκάφη για την μεταφορά στη Συρία στρατιωτικού εξοπλισμού για τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις και για την οργάνωση Χιζμπολάχ.
Πάγια τακτική των Ισραηλινών είναι η καταστροφή των στρατιωτικών αυτών φορτίων μόλις αυτά φτάνουν στη Συρία και στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί τον μετέπειτα εντοπισμό τους και την καταστροφή τους.
Όπως ανέφερε ο Babak Taghvaee το ιρανικό μεταγωγικό εντοπίστηκε από το αεροσκάφος υποκλοπών Gulfstream G550 Nachshon Shavit SEMA (679) το οποίο αργότερα ενισχύθηκε από το αεροσκάφος Gulfstream G550 Nachshon Shavit (676).
Και τα δύο αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με την σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου IAI EL/I-3001 και χρησιμοποιούνται μαζί με τα ιπτάμενα ραντάρ G550 Nachshon Eitam CAEW (Conformal Airborne Early Warning) εντατικά από τους Ισραηλινούς για τον εντοπισμό οποιουδήποτε αεροσκάφους ίπταται πάνω από τη Συρία.
Όπως φαίνεται οι Ισραηλινοί έχουν δημιουργήσει μια δύναμη ταχείας αντίδρασης εξοπλισμένη με όπλα κρούσης, η οποία ανα πάσα στιγμή μπορεί να απογειωθεί και να πλήξει στόχους εντός της Συρίας μόλις εντοπιστούν κάποιες ύποπτες κινήσεις από τα αεροσκάφη G550 Nachshon Shavit SEMA και G550 Nachshon Eitam CAEW.


defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου