Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Μέρκελ: Η πολιτική του Ιράν αποτελεί απειλή για το Ισραήλ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε χθες Κυριακή την κατανόησή της για τις ανησυχίες του Ισραήλ όσον αφορά το Ιράν, κρίνοντας ότι είναι «σημαντικό και σωστό» το Ισραήλ να προασπίζεται την ασφάλειά του.

«Το Ιράν ασκεί πολιτικές οι οποίες είναι απειλητικές για το Ισραήλ, αυτό είναι σωστό», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της η οποία μεταδόθηκε από ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό την Κυριακή, Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.
Αναφερόμενη στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα εναντίον ιρανικών θέσεων στη γειτονική Συρία, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε πως «το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει την ύπαρξή του και η κατάσταση στη Συρία είναι φυσικά πολύ απειλητική» γι’ αυτό.
«Αυτός είναι επίσης ο λόγος που εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε, για παράδειγμα, ότι δεν θα πλησιάζουν ιρανικές δυνάμεις του Υψίπεδα του Γκολάν», συμπλήρωσε η Μέρκελ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας έχει συζητήσει το ζήτημα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Την περασμένη εβδομάδα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, στοχοθετώντας κυρίως θέσεις του Ιράν. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως τα πλήγματα αυτά αποτελούσαν αντίδραση στην εκτόξευση μιας ρουκέτας στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν την περασμένη Κυριακή.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει κάνει επανειλημμένα βομβαρδισμούς στη Συρία, όπου η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει να αποκτήσει μόνιμα στρατιωτικά ερείσματα η Ισλαμική Δημοκρατία.
Πέραν της Ρωσίας, το Ιράν είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία.
viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου