Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

700 Αμερικανοί των Ειδικών Δυνάμεων μπήκαν στη Συρία για να συλλάβουν τον χαλίφη της ISIS τον al-Baghdadi.


Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ διέσχισαν τα σύνορα με τη Συρία  μετά από πληροφορία για την παρουσία του χαλίφη της ISIS του Abu Bakr al-Baghdadi στην συριακή επαρχία της Deir al-Zour που συνορεύει με το Iράκ. Σύμφωνα με την πηγή, είναι πιθανό  η ειδική ομάδα των ΗΠΑ να είναι η ίδια με αυτήν που είχε αναλάβει να παρακολουθήσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα  » « Osama bin Laden, » » και κατάφερε να τον δολοφονήσει στο Πακιστάν το 2011.

Επεσήμανε ότι η αμερικανική ομάδα ήταν στην στρατιωτική βάση στην πόλη Erbil και μετακόμισε από αυτήν στο έδαφος της Συρίας και ότι είναι η πρώτη φορά που εισέρχεται εκεί.
Εξήγησε ότι οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ότι ο αμερικανικός στρατός θέλει ζωντανό τον al-Baghdadi, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την είσοδο ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στις περιοχές της Συρίας.
Χθες το syriahr με έδρα το Λονδίνο έκανε λόγο για 700 Αμερικανούς των ειδικών δυνάμεων που μπήκαν στη Συρία στις 23 και 24 Γενάρη προς αναζήτηση και σύλληψη πρωτοκλασάτων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους και του αρχηγού του al-Baghdadi στ΄Ανατολικά του Ευφράτη…
Οι Αμερικανοί μπήκαν στα περίχωρα της Murashida στη Συρία αλλά τοπικές αναφορές λένε πως ο Abu Bakr Al-Baghdadi δεν είναι σε αυτή την περιοχή.


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου