Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για «αναζωπύρωση της βίας» στην ανατολική Ουκρανία.

Η απόφαση της Ουκρανίας να κηρύξει στρατιωτικό νόμο εγείρει ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από αντάρτες, προειδοποίησε το Κρεμλίνο.Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για «αναζωπύρωση της βίας» στην ανατολική Ουκρανία

Ο στρατιωτικός νόμος «μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή που έχει πληγεί από την σύρραξη, συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά», είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.
Ο Πεσκόφ διευκρίνισε πως δεν προεξοφλεί την τοποθέτηση του Πούτιν η οποία αναμένεται να γίνει δημόσια τις επόμενες ημέρες, πιθανώς στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20 που θα φιλοξενηθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου.
Το βράδυ της Δευτέρας η ουκρανική Βουλή ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για κήρυξη στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες σε περιοχές που συνορεύουν με την Ρωσία, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη. Το στράτευμα έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.
Η κίνηση του Κιέβου ήλθε μία ημέρα αφότου η Μόσχα αιχμαλώτισε τρία ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους στην Θάλασσα του Αζόφ, ανοιχτά της Χερσονήσου της Κριμαίας, αναζωπυρώνοντας απότομα την ένταση στην περιοχή. Οι ναύτες παραμένουν κρατούμενοι, ενώ δρομολογείται δίωξη σε βάρος τους.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου