Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

F-35: Πέταξαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι πιλότοι τα stealth μαχητικά - ΦΩΤΟ.

Οι Τούρκοι πιλότοι που εκπαιδεύονται στην αεροπορική βάση Luke της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πέταξαν για πρώτη φορά τα stealth μαχητικά F-35, χθες στις 28 Αυγούστου 2018.
Σύμφωνα με δήλωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η πρώτη πτήση F-35 από Τούρκο πιλότο διεξήχθη στις 28 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων στα συστήματα των F-35 στις ΗΠΑ.Η Τουρκία έχει συνολικά παραγγείλει 100 μαχητικά του τύπου ενώ σχεδιάζει την πρόσθετη προμήθεια ακόμη 32 αεροσκαφών. Τα δύο πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν στις ΗΠΑ σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος τα τουρκικά F-35, πετούσαν για δοκιμαστικές πτήσεις από πιλότους της USAF.Αυτή η πρώτη πτήση των stealth μαχητικών F-35 από πιλότους της Τουρκίας, δείχνει πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους συνεχίζεται κανονικά, παρά την προσωρινή απαγόρευση της παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία, ύστερα από την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού (National Defence Authorization Act 2019) από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγες ημέρες.

Με πληροφορίες από SavunmaSanayiIST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου