Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η Ρωσία στέλνει φρεγάτες στις ακτές της Συρίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι οι μαχητές στο Ιντλίμπ είναι πιθανό να ετοιμάζονται να οργανώσουν μια επίθεση με χημικά όπλα ενάντια στον τοπικό άμαχο πληθυσμό και έτσι να δημιουργήσουν ένα πρόσχημα για μια επίθεση από τις ΗΠΑ.
Δύο φρεγάτες του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» και «Ναύαρχος Έσσεν», κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο, προκειμένου να ενισχύσουν τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τον τελικό προορισμό τους, τα δύο σκάφη ανέφεραν μια σειρά ναυτικών ασκήσεων, μεταξύ των οποίων και την προσομοίωση ανίχνευσης και εντοπισμού υποβρυχίου στόχου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις καταγγελίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις εναντίον της Συρίας με το πρόσχημα ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης κάνουν χρήση χημικών όπλων.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, οι μαχητές στην επαρχία Ιντλίμπ ετοιμάζονται να οργανώσουν μια επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων για να κατηγορήσουν τη Δαμασκό, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον της Συρίας μόλις υπάρξει το απαραίτητο πρόσχημα.

«Αυτή η προβοκάτσια με την ενεργό συμμετοχή των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών θα χρησιμεύσει ως άλλο ένα πρόσχημα για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία να διεξάγουν επίθεση με πυραύλους στη συριακή κυβέρνηση και τις υποδομές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, προειδοποίησε επίσης τον ρώσο γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να λάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, εάν η Δαμασκός χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, τονίζοντας ότι η Αμερική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα από πριν.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου