Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησε επίσημα: Η κυβέρνηση παραδίδει την Θράκη σε συνδιοίκηση με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου

Μέσα από το viadiplomacy.gr έχουμε γράψει αρκετές φορές για δύο θέματα, το ένα είναι η «Θεωρία των Μαλακών Συνόρων» και το άλλο η συνδιοίκηση στην Θράκη που είναι η βασική επιδίωξη της Άγκυρας.

Την «θεωρία των Μαλακών Συνόρων» την είδαμε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Κόσοβο με όλα τα αποτελέσματα της. Για να φτάσει το Κόσοβο στην σημερινή κατάσταση, για πολλά χρόνια η Αλβανία είχε δημιουργήσει Παράλληλες Δομές στην περιοχή, δηλαδή, στο κράτος της Γιουγκοσλαβίας πριν την διάλυση της, και την Σερβία αργότερα.Ο κύκλος στην περιοχή κλείνει σήμερα με την συζήτηση διευθέτησης των συνόρων ανάμεσα σε Σερβία – Κόσοβο.
Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει τις δικές της Παράλληλες Δομές στην Θράκη με πρώτη την Θρησκευτική. Με έναν «στρατό» 1500 ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας και τους ψευτομουφτήδες, η Άγκυρα εκφόβιζε το ανατρεπτικό Ισλάμ της περιοχής προσπαθώντας από την μια να τους εκ τουρκίσει πρώτα την συνείδηση, και στην συνέχεια να τους φανατίσει.
Δεν κατάφερε τίποτα από τα δύο. Μέχρι σήμερα η Τουρκία όσο και αν έχει προσπαθήσει, δεν έχει μπορέσει να δημιουργήσει τουρκική συνείδηση στους Πομάκους και τους Ρομά της Θράκης που είναι και η πλειοψηφία των μουσουλμάνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την βοήθεια των ΑΝΕΛ παραδίδουν την Θράκη στους Τούρκους

Η Ελληνική Πολιτεία – μετά την πτώση της μπάρας – προσπάθησε να φέρει τους μουσουλμάνους κοντά στο κράτος. Οι μουσουλμάνοι και ειδικά στα χωριά της Θράκης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις κρατικές δομές. Αισθάνονται ασφαλείς και σέβονται ακόμα και τις βοήθειες που προσφέρει ο στρατός.
Αυτό το κατάφερε και στην παιδεία όπου κράτησε λεπτές ισορροπίες ώστε οι μουσουλμάνοι να διατηρήσουν αυτό το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης.
Όμως ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία έκανε δυο εγκληματικές ενέργειες. Η πρώτη είναι τα Δίγλωσσα νηπιαγωγεία όπου τα παιδιά θα διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα, την Τουρκική. Όμως το σύνολο των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν είναι Τούρκοι και μητρική τους γλώσσα δεν είναι η Τουρκική.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην Άγκυρα να δημιουργήσει πλέον γενιές μουσουλμάνων στην Θράκη με Τουρκική συνείδηση.
Η δεύτερη ενέργεια είναι ότι πλέον στηρίζει επίσημα την Παράλληλη Θρησκευτική Δομή στην Θράκη , αυτή των ψευτομουφτήδων. Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Ξάνθης και του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τους ψευτομουφτηδες και παραχώρησε συνέντευξη τύπου με αφορμή έρανο του Συλλόγου «Θρησκευτικών Λειτουργών Ιερών Τεμενών Δυτικής Θράκης» σε 180 τζαμιά Ροδόπης και Ξάνθης
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, όμως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει επίσημα. Η είδηση αναρτήθηκε στο facebook της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την απόλυση των μόνιμων μουφτήδων

Τα είχαμε γράψει ότι θα συμβούν αυτά, και το επόμενο που θα συμβεί θα είναι οι πολίτες της Θράκης να πηγαίνουν στα ΚΕΠ της περιοχής και ανάλογα την γλώσσα που μιλάνε να τους εξυπηρετεί και ο υπάλληλος που μιλάει την γλώσσα τους.

Στις φωτογραφίες ο ψευτομουφτής Ξάνθης ο οποίος στηρίζεται επίσημα πλέον από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου