Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Πάνε τα αμπέλια – Καταστροφές από τις καταιγίδες σε Δυτική Αχαΐα και Ερύμανθο.

Καταστροφές για μια ακόμα φορά σε καλλιέργειες και κυρίως σε αμπέλια, προκλάεσαν οι καταιγίδες των τελευταίων τριών ημερών σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και του Δήμου Ερυμάνθου. Καλλιεργητές για μια ακόμα φορά βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας του καιρού, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, σε περίοδο ωρίμανσης και κοντά στη συγκομιδή. Και γίνεται αγώνας για να σωθεί ό,τι σώζεται.Πάνε τα αμπέλια – Καταστροφές από τις καταιγίδες σε Δυτική Αχαΐα και Ερύμανθο Σε δύσκολη θέση καλλιεργητές

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Παλαιολόγος, οι βροχές και οι καταιγίδες από την Παρασκευή και μετά προκάλεσαν καταστροφές κυρίως σε αμπέλια, σε διάφορες περιοχές, όπως τα Λουσικά, το Μαζαράκι, ο Άγιος Νικόλαος Κράλλη, η Λακκόπετρα, ο Αλισσός, τα Σαγέικα, τα Μποντέικα.«Στην περιοχή της Ωλενίας το νερό άγγιξε τα 40 χιλιοστά», αναφέρει.
Ήδη από σήμερα καλλιεργητές άρχισαν να κάνουν δηλώσεις των ζημιών στον ΕΛΓΑ.
Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν από τα έντονα φαινόμενα και στον Δήμο Ερυμάνθου, αμπελοκαλλιέργειες και αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν, επισημαίνει ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής. «Όλο σχεδόν το καλοκαίρι ανοίγουμε τους αγροτικούς δρόμους που καταστρέφονται από τις έντονες κατά τόπους βροχές, γιατί φέτος ήταν περισσότερες. Οι δρόμοι είναι χωμάτινοι και με το νερό καταστρέφονται και πριοχωράμε σε νέα διάνοιξη. Δεν μπορούν να μείνουν κλειστοί γιατί δεν θα έχουν πρόσβαση  οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και αυτό δημιουργεί μια σειρά άλλων προβλημάτων».
Καταστροφές σε καλλιέργειες παρατηρήθηκαν σε περιοχές όπως το Σταροχώρι, το Φαρραί, το Ίσωμα, το Ελληνικό.

 Ελευθερία Μακρυγένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου