Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες από κοινού ετοιμάζουν επίθεση στην Ιντλίμπ.Στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας και της Τουρκίας βρίσκονται σε διαβούλευση σχετικά με στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή Τύπου με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ ελ Γιουμπάιρ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
“Πριν από λίγες ημέρες στη Μόσχα, υπήρξαν συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών, των υπουργών Άμυνας και εκπροσώπων των μυστικών υπηρεσιών, στη διάρκεια των οποίων ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην Ινλίμπ για τους γνωστούς λόγους», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός μαζί με τον τουρκικό στρατός θα ενεργήσουν στην Ιντλίμπ, «αφού και οι δύο στρατοί είναι εξοικειωμένη στην περιοχή», όπως είπε.
Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η Δύση δεν θα παρέμβει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση των δύο στρατευμάτων στην περιοχή.
«Ελπίζω ότι οι δυτικοί εταίροι να μην διαδώσουν εικασίες ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις σχεδιάζουν χημικές επιθέσεις, ούτε θα ενθαρρύνουν τους τρομοκράτες να σωθούν,  και δεν θα αποτρέψουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή,  που στόχο έχει την αποδυνάμωση της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’, την οποία ο ΟΗΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση», είπε.
Το έδαφος της Ιντλίμπ ουσιαστικά δεν ελέγχεται από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν μαχητές της ένοπλης αντιπολίτευσης, καθώς και άλλες ομάδες που από καιρό σε καιρό επιτίθενται στις θέσεις των συριακών δυνάμεων, σημειώνει το δημοσίευμα.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου