Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Σε δύο μέτωπα η «μάχη» στον Πύργο. Προς το χωριό και το δάσος.

Σε δύο μέτωπα η «μάχη» στον Πύργο – Προς το χωριό και το δάσος – Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση λέει στη Cyprus Times o Διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στον Πύργο Τυλληρίας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 15.25 η πυρκαγιά στον Πύργο Τυλληρίας.
Η παρέμβαση των πτητικών μέσων υπήρξε καταλυτική και παρά τις αντιξοότητες κατέστη υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης όπου επιχειρούν για τελική κατάσβεση.Η φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, κατακαίει άγρια πυκνή θαμνώδη βλάστηση.

Για την κατάσβεση της έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, όπως τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η ΚΔ καθώς και το ελικόπτερο της Αστυνομίας  .
Μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις μπαίνουν στο μέτωπο, προσπαθούμε να προστατεύσουμε το χωριό και το Δάσος».  Σημείωσε ότι τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο ενώ χαρακτήρισε δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη την κατάσταση.

Μιλώντας στην CyprusTimes ο Κοινοτάρχης Πύργου Τυλληρίας Νίκος Κλεάνθους, ανέφερε ότι η φωτιά ήταν κοντά σε ένα εξοχικό και μία οικία αλλά αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται τα σπίτια.
Video Player

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.


Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εναέρια μέσα. Για ενίσχυση των δυνάμεων κλήθηκαν δυνάμεις από Λευκωσία, Τρόοδος και Πάφο.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου