Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Θα ακούσει Λουτ και αποφασίζει για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ο Γκουτέρες.


Μετά και την επιστροφή Λουτ στη Νέα Υόρκη, θα αποφασίσει για Κυπριακό ο Γκουτέρες – Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά του στο Κυπριακό, μετά και την επιστροφή της Ειδικής Απεσταλμένης του  Τζέιν Χολ Λουτ στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stephane Dujarric, κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στις 26 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Dujarric αναφέρθηκε στην ομόφωνη ψήφιση της ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας, για ακόμα έξι μήνες, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2019, και είπε ότι ο ΓΓ χαιρετίζει το γεγονός.
Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΓΓ βλέπει το γεγονός, ως ευκαιρία για νέα άμεση εμπλοκή του στις συνομιλίες, ο κ. Dujarric απάντησε ότι η κ. Λουτ πήγε στην Κύπρο και άκουσε τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Βρίσκεται πίσω στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ο ΓΓ θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα», ανέφερε.
Η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανανεώθηκε την Πέμπτη, μετά την υιοθέτηση του ψηφίσματος με αριθμό S/2018/737 από το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Πηγή: ΚΥΠΕ
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου