Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων η Γερμανία: Απόφαση-σταθμός του ΝΑΤΟ.

Όλο και περισσότερες κινήσεις στον δρόμο για έναν παγκόσμιο πόλεμο που μοιάζει, αργά ή γρήγορα, αναπόφευκτος.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Deutsche Welle, tα κράτη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να κατασκευάσουν ένα συμμαχικό διοικητικό κέντρο στη γερμανική πόλη Ulm.
Η εν λόγω κίνηση έρχεται, όπως αναφέρουν, ως απάντηση στην, αποκαλούμενη από τους διεθνιστές του ΝΑΤΟ, «επιθετική πολιτική» της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη, την ώρα που το ΝΑΤΟ είναι εκείνο που συνεχώς πλησιάζει τα ρωσικά σύνορα.
Με στόχο την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η Δυτική Συμμαχία θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο διοίκησης στη νότια Γερμανία και ένα άλλο στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, προφανώς για το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DPA, το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle.
Ωστόσο, αναφερόμενο σε μια εμπιστευτική έκθεση του ΝΑΤΟ, το πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για την ικανότητά της να αντιδράσει γρήγορα και επαρκώς σε πιθανή ρωσική επίθεση, τουτέστιν πως η ρωσική «αρκούδα» είναι σε θέση να ξεπαστρέψει τις εχθρικές δυνάμεις στην Ανατ. Ευρώπη, ούσα πανίσχυρη γύρω από τα σύνορά της.
Το νέο κέντρο διοίκησης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την μετακίνηση στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την αντίδρασή της Συμμαχίας.
Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η πόλη του Ulm φιλοξενεί ήδη ένα πολυεθνικό στρατιωτικό αρχηγείο για τη διεξαγωγή στρατιωτικών αναπτύξεων σε περιπτώσεις κρίσης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρόκειται να ανακοινώσουν την απόφαση στην υπουργική διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ελπίζουν ότι το νέο διοικητικό κέντρο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιούλιο και θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Πέραν τούτου το ΝΑΤΟ θα κατασκευάσει ένα νέο κέντρο διοίκησης στο Norfolk των ΗΠΑ για την προστασία των ναυτικών οδών και των ευαίσθητων υποδομών μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Όπως τονίζουν, σε αυτές τις υποδομές συμπεριλαμβάνονται διατλαντικά καλώδια διαδικτύου που μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ των δύο ηπείρων.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου