Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Ν. Κοτζιάς: Το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ θα γίνει σήμερα.

«Το τηλεφώνημα θα γίνει σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς φυσικά να μπορεί να δώσει λεπτομέρειες ως προς το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, εμφανίστηκε βέβαιος για το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.Ν. Κοτζιάς: Το τηλεφώνημα Τσίπρα - Ζάεφ θα γίνει σήμερα

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει σήμερα η επικοινωνία συζητείται από το πρωί, με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.
Το σκοπιανό πρακτορείο makfax είχε αναφέρει ότι η επικοινωνία θα γίνει σήμερα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι πρωθυπουργοί ΠΓΔΜ και Ελλάδας Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας, θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για να συζητήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το όνομα».
«Είναι μια πολυαναμενόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζάεφ και τον Τσίπρα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η οποία επρόκειτο να γίνει πριν από 10 μέρες», κατέληγε το πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ουδείς δύναται να προδικάσει τις εξελίξεις εν τούτοις όλοι θεωρούν βέβαια πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς όμως να είναι γνωστό το ακριβές περιεχόμενο και ο τρόπος εφαρμογής της.
Σύμφωνα πάντως με την πλευρά των Σκοπίων η απόφαση του Ζόραν Ζάεφ να τηλεφωνήσει σήμερα, σύμφωνα πλέον και με τον κ. Κοτζιά, συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στη Γερμανία και τη συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ την Τετάρτη.

Αν η συμφωνία κλείσει οι δύο πλευρές θα ετοιμαστούν για τη συνάντηση στις Πρέσπες.
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου