Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Έπεσε η τουρκική λίρα όχι όμως και οι αγορές των Τ/κ.

Απτόητοι συνεχίζουν να ψωνίζουν από τις ελεύθερες περιοχές οι Τουρκοκύπριοι παρά την πτώση της τουρκικής λίρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC η αξία των συναλλαγών των Τουρκοκυπρίων με πιστωτικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές ανήλθε τον Μάιο στο €1,601,429, ενώ τον Απρίλιο η αξία των συναλλαγών ανήλθε στο €1,531,381. Το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από Τουρκοκύπριους στις ελεύθερες περιοχές έφτασε τα €8,334,055.Έπεσε η τουρκική λίρα όχι όμως και οι αγορές των Τ/κ
Στα ίδια περίπου επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα κυμαίνεται η χρήση πιστωτικών καρτών στα κατεχόμενα από τους Κυπρίους.

Την ίδια ώρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της JCC, η αύξηση στη χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά ανέβασε ταχύτητα τον Μάιο του 2018. Συγκεκριμένα, η αξία των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 28% τον Μάιο, φθάνοντας στα €250,1 εκατ. ενώ τον Απρίλιο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 12%.

Το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από Κυπρίους στην εγχώρια αγορά έφθασε τα €1,184,5 εκατ. σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 17%.

Οι δαπάνες και αναλήψεις των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό, που περιλαμβάνουν και τις αγορές μέσω διαδικτύου, έφτασαν τα €148 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 14%. Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση ανήλθε στο 12%. Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018 εμφανίζεται άνοδος 13%.

Σε σχέση με τη χρήση πιστωτικών καρτών από ξένους στην εγχώρια αγορά η αξία των συναλλαγών παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 14% τον Μάιο, φθάνοντας στα €104,5 εκατ. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιου η αύξηση διαμορφώθηκε στο 16%. Το πρώτο πεντάμηνο του έτους η αύξηση ανέρχεται στο 17%.
  philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου