Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Τουρκικό επεισόδιο “προεκλογικό πυροτέχνημα” στο Αιγαίο ανησυχεί την Αθήνα.

Είναι πιθανή μια “κρίση πυροτέχνημα” από την Τουρκία μέχρι τις εκλογές της 24ης Ιουνίου; Οι χθεσινές κινήσεις της Τουρκίας με τις ανακοινώσεις περί επιφυλακής των ενόπλων της δυνάμεων στο Αιγαίο και της διακοπής της συμφωνίας για την επανεισδοχή τψν προσφύγων, δείχνουν ότι τα χαρτιά της τράπουλας του “ταχυδακτυλουργού” Ερντογάν τελειώνουν.

Οι “τσαμπουκάδες” με τη Δύση και ειδικά με τις ΗΠΑ δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και το “φρένο” στην συμφωνία για την αγορά S-400 από τη Ρωσία, δεν ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για το επικοινωνιακό επιτελείο του Ερντογάν. Η προσφυγή στην δοκιμασμένη λύση της “έντασης” στα ελληνοτουρκικά επελέγη λίγες ώρες μετά από την είδηση για τους S-400.
Η εκτίμηση που υπάρχει από στρατιωτικούς κύκλους στην Αθήνα είναι ότι η Άγκυρα δεν θα θελήσει να πάρει το ρίσκο μιας κρίσης αλλά καθόλου δεν αποκλείεται η πρόκληση ενός επεισοδίου στο Αιγαίου ή αλλού που θα έχει κύριο στόχο το επικοινωνιακό κέρδος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως να πρέπει να αναμένουμε και την προβολή των περιβόητων βίντεο που έλεγαν ότι έχουν οι Τούρκοι με την αφαίρεση ελληνικών σημαιών από βραχονησίδες στο Αιγαίο.Βίντεο που όπως λένε από την Αθήνα θα είναι κατασκευασμένα. Αυτό όμως δεν έχει σημασία για την τουρκική κοινή γνώμη.

Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο επαγρύπνηση αλλά και ψυχραιμία.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου