Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Στην Κόρινθο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από την Πάτρα - Νέες ΦΩΤΟ από την πρωινή επιχείρηση "σκούπα".

Δέκα πούλμαν γεμάτα μετανάστες έφθασαν πριν από λίγο και αποβιβάστηκαν περίπου 500 μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Στο κλειστού τύπου κέντρο φιλοξενίας ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης για ενήλικες και ανήλικους μετανάστες.Στην Κόρινθο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από την Πάτρα - Νέες ΦΩΤΟ από την πρωινή επιχείρηση "σκούπα"  Ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησής τους

Όσοι έχουν άδεια παραμονής και όλα τα νόμιμα χαρτιά δεν θα είναι έγκλειστοι στο στρατόπεδο της Κορίνθου που ναι μεν θα τους παραχθεί στέγη και φαγητό αλλά θα μπορούν να κυκλοφορούν στην πόλη όσο θέλουν.
Αλλά λεωφορεία με τους μετανάστες από την Πάτρα κατευθυνθήκαν προς Αθήνα αλλά και άλλους προορισμούς.
Στην επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από την Πάτρα, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, μετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.
Χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή αντίδραση και με συντονισμένο τρόπο οι 600 περίπου μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίηση τους.
Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες.
Δείτε και άλλες φωτογραφίες από την επιχείρηση που έγινε το πρωί στην Πάτρα:
H τύχη των 611 μεταναστών που απομακρύνθηκαν από την Πάτρα–Η αστυνομική επιχείρηση σε αριθμούς – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ
Επιχείρηση σκούπα σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ - Εκτός Πάτρας 611 μετανάστες -Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Γρ. Αλεξόπουλος: Ικανοποίηση για τη μεταφορά των μεταναστών - Θέτει θέμα προστασίας και φύλαξης των εργοστασίων
Απ. Κατσιφάρας: Η απομάκρυνση υλοποιείται – Τώρα άμεσα να ακολουθήσει η φύλαξη και αξιοποίηση
Ό,τι απέμεινε από τους μετανάστες μετά την "σκούπα" της αστυνομίας μέσα από 20 ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου